Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obuzdajte zavist!

9 situacija u kojima bi svakako trebali naučiti kontrolirati ljubomoru

ljubomora
Foto: Thinkstock
1/3
26.11.2015.
u 20:56

Iako umjerena ljubomora u nekim situacijama može biti korisna jer pokazuje da nam je do nekoga stalo, u nekim situacijama ona je potpuno neprimjerena. Evo u kojima...

Nema osobe na svijetu koja se barem jednom nije susrela s ljubomorom. Iako umjerena ljubomora u nekim situacijama može biti korisna jer pokazuje da nam je do nekoga stalo, u nekim situacijama ona je potpuno neprimjerena. Portal TOI navodi neke od situacija u kojima bi trebali naučiti obuzdati svoju ljubomoru kako ne bi narušili odnose s partnerom, prijateljima, kolegama i članovima obitelji.

Evo u kojim situacija je ljubora potpuno neprimjerena: 

1. Kada vidite bivšeg partnera s novom partnericom

Nedugo nakon prekida u gradu sretnete vašeg bivšeg partnera s novom djevojkom. Iako tada i njoj i njemu vjerojatno želite sve najgore, nemojte dopustiti da oni shvate da zapravo 'pucate' od ljubomore. Vaša ljubomora u ovom slučaju svakako je opravdana, no ono što nije opravdano je dopustiti da vas taj osjećaj zavisti drži duže vrijeme. Nastojte dokazati sami sebi da ne zaslužujete taj osjećaj. Prihvatite da nitko nije vrijedan toga, nasmiješite se i krenite dalje. 

2. Kada vam prijatelj otkrije koliko zarađuje na novom poslu 

-O Bože, ja zarađujem dvostruko manje od njega- prva je pomisao koja vam tada prođe kroz glavu. Iako vas ovo saznanje isprva može dovesti do razočaranja i osjećaja da ste sami krivi što ne zarađujete jednako kao i vaš prijatelj, ta ljubomora može se pretvoriti i u zdravo natjecanje. Njihov uspjeh natjerat će vas da učinite nešto slično i tada ćete vrlo vjerojatno raditi više i zaraditi jednako kao što zarađuje vaš prijatelj.

3. Kada vidite vašeg donedavno bucmastog prijatelja koji je skinuo višak kilograma i izgleda besprijekorno

Morate znati da je gubljenje kilograma nije nimalo lak posao. Kad njihov sav trud, koji uključuje naporne treninge i odricanje od omiljene hrane, urodi plodom nagradite ih komplimentom. Umjesto da osjećate ljubomoru zbog njihove transformacije pitajte ih za savjet kako su postigli svoje ciljeve i slijedite ih ukoliko je to potrebno. 

4. Kada nekome odlično pristaje novi komad odjeće

Umjesto da tu osobu nagradite komplimentom, a kasnije okrećete očima od ljubomore, recite im kako im odlično pristaje novi komad odjeće i priupitajte ih gdje su ga kupiti. Nakon toga kupite istu stvar, no nikada ju nemojte nositi pred tom osobom. Vrlo jednostavno!

5. Kad vaš kolega dobije promaknuće

Ako je vaš kolega svojim trudom i radom zaslužio promaknuće to će vas potaknuti da i vi budete bolji na poslu. Ako nije zaslužio onda nema smisla osjećati ljubomoru jer te osobe nisu promovirane zbog svojih sposobnosti i mogućnosti nego zbog nečeg sasvim drugog. 

6. Kada vam blizak prijatelj bude primljen na prestižan fakultet za koji ste vi dobili odbijenicu

Tu ne možete učiniti baš ništa. Jedino što možete je dati sve od sebe na fakultetu na kojem vi trenutno studirate i tamo dati sve od sebe. Uspjeh vam je zagarantiran!

7. Kada vam prijatelj pokaže fotografije s egzotičnog mjesta na kojem vi niste bili

Ovo može biti ozbiljna situacija osobito ako ste osoba koja strastveno voli putovanja. Fotografije i suveniri u vama mogu probuditi ljubomoru i tugu, no umjesto da očajavate počnite štedjeti za putovanje. 

8. Kada ugledate potpune strance koji su sretniji od vas

Kada je život nepravedan prema vama postajete ljubomorni na sve ljude oko vas. Bilo da je riječ o bebi koja mirno spava u svojim kolicima ili o djeci koja se bezbrižno igraju, pitate se kako je moguće da su oni tako sretni, a da je vaš život tako nesretan. U takvim trenucima prihvaćanje će vam dati mir . Vjerujte da svatko ima problema u životu i da vi niste jedini. 

9. Kada vaš partner dobije pažnju suprotnog spola

Umjesto da svog partnera bombardirate ljubomornim ispadima, budite ponosni na sebe jer ste upravo vi s njim i vas voli najviše na svijetu.

>>5 stvari koje žene kriju od svojih muževa

>>Ovo je riječ koja može spasiti vašu vezu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije