Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županja

43. Šokačko sijelo

Pokladno jahanje_zupanja
TZ Zupanja
06.02.2010.
u 20:28

Tradicionalna manifestacija "Šokačko sijelo" održat će se u Županji 43. put, od 5. do 16. veljače. Tradicijski uređene kočije i konji, u narodne nošnje odjeveni kočijaši i njihova pratnja - uvijek su velika atrakcija za sve dobrodošle goste, a ove godine budite i vi dio tradicije.

Pod nazivom „Otvarajte kapiju i vrata" Šokci i Šokice pokazati će i prikazati bogatstvo kulturne baštine vesele Šokadije na 43. Šokačkom sijelu. Tijekom višednevnog programa bit će tu tamburaških festivala, tematskih izložbi, predstava, prikaza običaja, nastupa folklornih grupa...
Dio manifestacije je i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji, koja će dobiti titulu «Šokački cvit». Običaj prerušavanja (u okolici Županje naziva se fašingari, bušari, kurjače) uklopljen je u pokladnu povorku koja će se održati u nedjelju 14. veljače od 13 sati. Povorka koja će se kretati centrom grada osim veselih i šarenih maski i skupina pokazuje raskoš konja, kočija i ljepotu razdragane slavonske duše. Pokladno jahanje prema programu održat će se u nedjelju 7. veljače s početkom u 12 sati. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije