Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotoklub Split

Izložba fotografija arhitekta i umjetnika Dražena Pejkovića

fotografije, Dražen Pejković, FotoklubSplit
arhiv FotoklubSplit
15.02.2013.
u 10:16

Autor je ukratko opisao (dugotrajni) proces nastanka svojih fotografskih radova koji uključuje obradu primarne fotografije - njenih piksela osim u poznatim digitalnim programima, u posebnom programu koji je on razvio zajedno s programerom

U Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je izložba fotografija poznatog splitskog arhitekte i umjetnika Dražena Pejkovića pod nazivom “virusi - pixelizam”1913. - 2013. Izložbu je otvorio povjesničar umjetnosti Sandi Vidulić koji je pričao o povijesti umjetnosti 20. stoljeća vezano uz poznatog umjetnika Kazimira Maljeviča pionira geometrijske apstrakcije koji je 1913. predstavio svoj crni kvadrat kao polazište geometrijske apstrakcije, zatim Vasarely-a tvorca smjera op-art, dok se autor Dražen Pejković 2013. godine u svojim radovima referira na smjer apstrakcije koristeći piksel u svom pojavnom obliku kao gradivni element svojih apstraktnih generiranih fotografskih radova.

Predsjednik Fotokluba Split Feđa Klarić je izrazio zadovoljstvo što je u Galeriji ugošćen i ovakav tip fotografske izložbe, nove tendencije, koji radi odmak od uobičajene \"realne\" fotografije koju konzumiramo svakodnevno. Autor je zahvalio Fotoklubu Split na pomoći u realizaciji izložbe, te je ukratko opisao (dugotrajni) proces nastanka svojih fotografskih radova koji uključuje obradu primarne fotografije - njenih piksela osim u poznatim digitalnim programima, u posebnom programu koji je on razvio zajedno s programerom. Otvorenju je prisustvovao veliki broj posjetitelja uključujući poznate splitske arhitekte i osobe iz javnog života.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije