Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITEZOV ODGOVOR DOLENČIĆU

Dolenčić je umalo upropastio Gavellu, možda želi i Histrion?

histrioni
arhivska fotografija
18.11.2009.
u 16:32

- Nisam dobio kazalište od grada, nego sam ja Zagrebu darovao kazalište, što je bitna razlika. Nikad ni od koga nisam ništa dobio, nego sam se za sve izborio svojim 40-godišnjim radom.

Nisam dobio kazalište od grada, nego sam ja Zagrebu darovao kazalište, što je bitna razlika. Nikad ni od koga nisam ništa dobio, nego sam se za sve izborio svojim 40-godišnjim radom - kazao je Zlatko Vitez, ravnatelj i osnivač Histriona.

Reakcija je to na riječi redatelja Krešimira Dolenčića “Kao glumac i redatelj, Vitez je dobio na dar kazalište, sada se iz njega povlači, ali ostat će kao direktor?!”.

Dolenčiću je zasmetala Vitezova izjava da kazalište više nema smisla, a Vitez kaže da to nikad nije rekao:

- Kazao sam da je kazalište izgubilo smisao u društvu, nema više ni smisao ni značaj kakav je nekad imalo pa je i to jedan od razloga mog povlačenja iz glume. U vrijeme bivše države, pa i za vrijeme pokojnog Franje Tuđmana, kazalište je, ističe, imalo visok značaj u društvu, a on osobno nikad nije vikao protiv kazališta, kako piše u naslovu jučerašnjeg teksta, nego ga je stvarao i popularizirao. Zbog jakog angažmana te opusa kojim je zadužio hrvatsko glumište Vitez ističe:

- Dolenčić je devedesetih od Mikše dobio Gavellu i lošim rukovođenjem gotovo je upropastio, i umjetnički i financijski, zbog čega je i smijenjen. Možda misli da bi trebao preuzeti Histrion pa upropastiti i Histrionski dom… Inače, Krešeku i ansamblu želim uspješnu premijeru - kaže Vitez.

Ključne riječi

Komentara 1

OV
over
16:40 18.11.2009.

vitez dao gradu kazaliste.. cime.. svojim novcem?? zbilja su neki puni sebe... mozemo to gledati i s druge strane: oduzeo je kino dvoranu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije