Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEĆENIKOVA DJECA

Charlie Hebdo: Brešanov film ima stil našeg tjednika

charlie hebdo
Charlie Hebdo
02.04.2015.
u 11:49

Domaća komedija igra dijlem Francuske, a distributeri očekuju distribuciju u 150 dvorana, što je deset puta više od uobičajenoga

Nakon što ga je diljem svijeta pogledalo 113.000 ljudi, hrvatski hit film "Svećenikova djeca" u režiji Vinka Brešana jučer je krenuo u distribuciju u Francuskoj, jednoj od dvije najveće filmske sile europskog kontinenta.

– U Francuskoj autorski film s titlovima inače bude prikazan u 10-15 dvorana. Brešan već u prvom tjednu igra u 55 kina, a očekujemo da će se to popeti na 150 dvorana u dva-tri tjedna, što je nevjerojatno – objasnio je Loic Magneron, predsjednik distribucijske kuće WIDE Management.

Premijeri koja je u Parizu održana u ponedjeljak nazočili su i urednici satiričnog lista Charlie Hebdo, medijskog sponzora filma.

– Nakon "Svećenikove djece" želim pogledati druge hrvatske filmove. Ako su svi tako dobri, trebalo bi ih distribuirati izvan vaše zemlje – rekao je glavni urednik Gerard Briard naglasivši da su odlučili podržati Brešanov film jer govori o posljedicama petljanja vjerskih institucija u ljudske živote, što su i teme koje se obrađuju u tom satiričnom listu, zbog čega su krajem prošle godine bili meta jezivog terorističkog napada. Charlie Hebdo u jučerašnjem je izdanju objavio specijal o "Svećenikovoj djeci" na četiri stranice, a zanimljivo je i da će se uz svaku kupljenu ulaznicu za film dijeliti i kondomi, jer ih u filmu buši lokalni svećenik.

>> Zbog Charlie Hebdoa Brešanov film bez potpore Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije