Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Hajduković: SDP-u treba predsjednik koji će živjeti u autu i poderati nekoliko pari cipela mjesečno

24. rujna 2016. u 10:30 13 komentara 555 prikaza
Domagoj Hajduković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

 Domagoj Hajduković,bio je jedan od kandidata za predsjednika SPD-a i potpredsjednik Glavnog odbora strnake, bio je gost Novog dana, emisije N1 televizije.

Vi ste najmlađi kandidat. Kako ste se odlučili kandidirati?

Najmlađi sam zasad. Mislim da stranka i zbog moje mladosti i svježine može samo dobiti. Želim ponuditi drugačiju viziju SDP-a. Ponuditi drugačije odgovore na probleme. Želim pokazati da se glas mladih mora čuti i vratiti vjeru u ljevicu. SDP je postao prazna ljuštura bez tema i ljudi se okupljaju oko pojedinaca, a ne ideala.

Imate li podršku unutar stranke?

Imam. Imamo je svi. Počelo je stranačko grupiranje. Neka potpora mi je izrečena javno, neka osobno. Bitna je podrška članica i članova. Za njihovo se povjerenje borim. Članova je oko 37 tisuća.

Kakav bi trebao biti socijaldemokratski vođa?

SDP vidim kao stranku ljevice koja brani marginalizirane i manjine i sve one koji žive od svog rada. 'Radom i poštenjem' je krilatica i na tome želim graditi reputaciju. Mora se SDP formirati na vrijednosnoj, kadrovskoj i organizacijskoj razini. Vratiti vjeru u lijeve ideje građanima. Konstantno i permanentno ulagati u naše kadrove.

Koji je vaš stav oko slučaja Aleksandre Kolarić?

Ne želim se referirati na pojedinačni slučaj. Svi koji nisu radili protiv stranke trebaju biti jednaki. Na kolegicama i kolegama je da li će trebati danas o tome raspravljati. Za sve treba biti jednaki kriterij koji treba poštivati, to je moj stav.

Je li operativno moguće voditi stranku dislocirano primjerice iz Bruxellesa?

Prije svega predsjednik SDP-a će morati biti predsjednik 24 sata dnevno. Sada živim na relaciji Zagreb-Osijek. Treba nam predsjednik koji će živjeti u autu i koji će poderati nekoliko pari cipela mjesečno. Razgovarati s ljudima i stvarati čvršći SDP.

>> Dio vodstva SDP-a ne odustaje: Moramo biti spremni i na krah pregovora HDZ-a i Mosta

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • Binga01:

    Znači novi predsjednik SDP-a će biti trgovački putnik koji prodaje usisavače?

  • Deleted user:

    tebe ni u osijeku nitko ne zna, izlog vam vječno popljuvan i pošaran. ali otprilike je ovaj bezlični slika i prilika današnje partije...propala opcija XDDDD

  • golgeter14:

    Lupi petama i reci sve za Hrvatsku,kakav šome..