Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.06.2013. u 14:00

HTV je prešutio da su organizatori proglasili kardinala Josipa Bozanića homofobom godina te da je glazbenik Mile Kekin dobio titulu homofrenda

Gledajući HTV čovjek bi mogao pomisliti da je Hrvatska dostigla životni standard Japana te da su svjetonazorska pitanja jedini prijepori koje moramo riješiti. Ali, čak i kad bi bilo tako, a znamo svi da nije, HTV nam sigurno ne bi puno pomogao u rješavanju tog ideološkog gordijskog čvora. Evo, HTV je opet vrlo tendenciozno izvještavao s Gay povorke u Zagrebu. Urednica subotnjeg Dnevnika Tina Šimurina je bez emocija prenijela da organizator tvrdi da je bilo 12 000 ljudi u povorci, dok policija tvrdi da je bilo duplo manje ljudi. Nigdje novinarske i uredničke znatiželje da se istraži koliko je zaista bilo posjetitelja jer je netko frizirao podatke.

HTV je napravio još jednu veliku profesionalnu grešku. Ako već Gay povorci daje udarne minute Dnevnika, onda je trebao vjerno prenijeti sve što je tamo rečeno. HTV je prešutio da su organizatori proglasili kardinala Josipa Bozanića  homofobom godina te da je glazbenik Mile Kekin dobio titulu homofrenda. Sada nije jasno zašto je HTV-ova novinarka Nataša Ban Leskovar cenzurirala Gay pride kojega zapravo nekritički podržava. Možda je HTV zaključio da je Pride pretjerao pa je cenzurom zapravo želio zaštiti organizatore. A možda je HTV samo nastavio poznatu hrvatsku šutnju još iz doba komunizma kada se dalekovidnica „nije štela mešat“.

To nije nimalo slučajno jer je sadašnji ravnatelj HTV-a  Goran Radman bio svojevrsni učenik komunističkog ideologa Stipe Šuvara koji, koliko god se trudio, nikada nije rekao popu pop, a bobu bob. Da sam premijer Milanović i da znam  latinski kao on, samo bih zaključio Qualis pater, talis filius ili u prijevodu kakav (politički) otac, takav  i sin.

Plus
Lijepo je vidjeti na udarnim vijestima da se Hrvatska uspješno bori protiv poplave. Nakon dugo vremena osjeća se solidarnost i zajedništvo.

Minus
Agrokor je napokon uspio kupiti najljepšu slovensku udavaču Merkator. Međutim, televizije nisu to iskoristile za veliku kritičku priču o Ivici Todoriću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?