Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Fimi Media

Ponovljeno suđenje Sanaderu od 16. svibnja vodit će Irena Kvaternik

ivo sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
26.04.2016.
u 07:15

Ivo Sanader, Mladen Barišić, Branka Pavošević, Nevenka Jurak, Ratko Maček i HDZ optuženi su za izvlačenje 70 milijuna kuna iz javnih tvrtki

Novo suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženicima u aferi Fimi media počet će na zagrebačkom Županijskom sudu 16. svibnja kada će se održati pripremno ročište. Sanaderu, nekadašnjem rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću, bivšoj blagajnici Branki Pavošević, bivšem glasnogovorniku HDZ-a Ratku Mačeku, vlasnici tvrtke Fimi media Nevenki Jurak i HDZ-u sudit će novo vijeće budući da je sutkinja Ivana Čalić, koja je bivšem premijeru sudila prvi put, zatražila svoje izuzeće.

Novo suđenje vodit će sutkinja Irena Kvaternik, koja je na Županijski sud izabrana na posljednjem natječaju za suce toga suda, a o korupcijskoj aferi Fimi media, kojom je preko te tvrtke iz javnih poduzeća izvučeno 70 milijuna kuna, odlučivat će još i sutkinje Daniela Kustec i Martina Maršić. Sam spis trenutačno broji više od 50.000 stranica, a u spis je priloženo još više tisuća stranica popratne dokumentacije. Hoće li se na ponovljenom suđenju izvoditi ponovno svi dokazi budući da je riječ o izmijenjenom sudskom vijeću ili će se neki čitati s prethodnog suđenja, trebalo bi se razjasniti na pripremnom ročištu. Zasad je zakazano još nekoliko ročišta u svibnju, lipnju i srpnju.

Sanader je na prvome suđenju nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, Barišić je dobio tri, Jurak dvije, a Pavošević godinu i pol zatvora. Bivši glasnogovornik HDZ-a osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje od četiri godine, dok je HDZ-u izrečena kazna od pet milijuna kuna. Tu je presudu ukinuo Vrhovni sud.

>> GONG: Karamarkove prijateljske veze ugrožavaju nacionalni interes

Ključne riječi

Komentara 5

KS
krao_sam
08:37 26.04.2016.

najjaci politicar i manipulator vidjen na ovim prostorima. otac domovine i stvoritelj i utemeljitelj sveg naseg. a ak je kral krali su i drugi i jos kradu pa nikom nista..

DU
Deleted user
09:17 26.04.2016.

U ratu se ljudi koji bježe iz borbe zovu dezerteri a u politici??? ovo političko smeće treba duboko zakopati zajedno sa bivšim koalicionim partnerima.

SU
SUBARU
09:41 26.04.2016.

A nebu Hanžeković vodil suđenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije