Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

Vrdoljak: I ja sam nestrpljiv, rezultati su trebali doći u prvim kvartalima

Ivan Vrdoljak
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.09.2014.
u 20:12

Rekao je kako do kraja mandata više neće mijenjati porezna ili bilo koja druga opterećenja za poduzetnike te planiraju povećati potrošnju

U razgovoru za Dnevnik Nove TV ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak priznao je da je Vlada u prvom kvartalu ove godine trebala imati rezultate kada je u pitanju gospodarstvo.

Upitan kakve je promjene donio prije godinu dana donesen Zakon o strateškim investicijama Vrdoljak odgovora:

– Prijavljenih projekata po tom zakonu je do prije nekoliko dana bilo 40, od onih koji su prošli Vladu pet je javnih projekata i jedan privatni. Nemoguće je realizirati investiciju u šest mjeseci. Mi smo uvidjeli da ona ideja koja je inicijalno i krenula iz Ministarstva gospodarstva, da se pojednostave postupci dolaska na listu strateških investicija, da je to nužno izmijeniti. Neće biti potrebno osiguranje cjelokupnog iznosa, ići ćemo i u izmjene koje će dati veće ovlasti Agenciji za investicije i konkurentnost, i sporazum između Vlade i ministarstava i investitora bit će postignut prije donošenja odluke o strateškim investicijama, kazao je Vrdoljak i dodao kako se nada da će se korekcije tog zakona naći na Vladi kroz nekoliko tjedana.

Komentirao je i najnoviji pad BDP-a, 11. kvartal zaredom

– Naši su rezultati trebali, prema mome mišljenju, doći u prvim kvartalima ove godine. Teško je bilo prije toga. Možda i kasnimo koji mjesec, ali će sigurno u 2015. prije kraja mandata biti vrlo očigledno što je sve ova Vlada učinila. Ljudi to slušaju iz dana u dan. I ja sam nestrpljiv. Imidž je Hrvatske bio da je to nestabilna i korumpirana zemlja. Treba promijeniti imidž da bi investitori došli – treba dosta vremena za to, tvrdi Vrdoljak.

Najavio je i kako administrativne barijere koje muče investitore ''moramo hitno rušiti i rušimo ih''.

Rekao je kako se do kraja mandata više neće mijenjati porezna ili bilo koja druga opterećenja za poduzetnike te planiraju povećati potrošnju.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

>> Vrdoljak na čelo HEP-a dovodi svoju pomoćnicu Sabinu Škrtić

>> Jakovina o padu konkurentnosti: Očito je da drugi rade brže ili bolje

Komentara 25

HL
hlad
20:23 03.09.2014.

Ali vaši rezultati se itekako vide. Samo pogledajte kako građani žive sve lošije, kako porezi rastu, kako su građani sve nezainteresiraniji za politiku i u kakvom je stanju gospodarstvo. To su sasvim vidljivi rezultati rada Vlade.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:35 03.09.2014.

Čuj ovog šarlatana. A ovaj zakon o strateškim investicijama je genijalan. Prvo naprave sustav u kojem ništa ne funkcionira, a onda donesu zakon kojim se preskače sustav. U svakom slučaju bi zakon o strateškim investicijama bio još bolji da uu prvom članku piše da je zabranjeno bilo kojem ministru petljanje u investicije.

PA
paco1
20:39 03.09.2014.

Stranka koja ima više zaposlenih u državnim firmama nego Članova..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije