Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 2 tjedna pada

Porasle cijene goriva: litra eurosupera 95 skuplja za 20 lipa

gorivo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
01.12.2015.
u 12:29

Skuplje gorivo u Hrvatskoj, pogotovo benzinskih goriva, posljedica je snažnog rasta cijena mediteranskoj burzi od čak 5,6 posto, dok su dizelska goriva na burzi poskupila 0,8 posto u odnosu na prethodni tjedan.

Nakon dva tjedna pada, danas su porasle cijene goriva, javlja portal cijenegoriva.info.

Prema informacijama tog portala, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja za čak 20 lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,15 do 9,19 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina i najveće poskupljenje u posljednjih mjesec i pol dana. Spremnik od 50 litara skuplji je za 10 kuna.

Vozači koji koriste dizelska goriva imaju malo više sreće. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva u utorak je poskupila 5 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,39 do 8,42 kune, ovisno o kompaniji. Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja u posljednjih šest i pol mjeseci.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina u utorak je porasla za oko 14 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,12 kuna. Plinski centar Zagreb  (PCZ) još drži cijenu autoplina ispod četiri kune i prodaje ga za 3,90 kuna.

Skuplje gorivo u Hrvatskoj, pogotovo benzinskih goriva, posljedica je snažnog rasta cijena mediteranskoj burzi od čak 5,6 posto, dok su dizelska goriva na burzi poskupila 0,8 posto u odnosu na prethodni tjedan. Istodobno prosječni tečaj dolara prema kuni viši je za 0,85 posto. No, tečaj dolara nezaustavljivo raste već mjesec dana (ukupno 5 posto) i sada je na 7,20 kuna. Nastavi li se ovakav trend, pitanje je tjedna kada će se izjednačiti s tečajem eura i kune (sada je 7,61), navodi portal cijenegoriva.info.

>> Ministarstvo: od sutra moguće poskupljenje goriva 

>> Cijene goriva porasle drugi tjedan zaredom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije