Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI GLAZBENICI

Ciklus koncerata klasične glazbe počinje u ožujku

17.02.2009.
u 12:23

Uz potporu britanske zaklade The Frankopan Fundi i The Staples Trust, mlada glazbenica Ivana Galić, njihova predstavnica i osoba koju su stipendirali za vrijeme njezina studija na Royal College of Music London, pokrenula je registraciju vlastite neprofitne udruge pood imenom JinLun, glazbena agencija.

Ova agencija je potrebna, objašnjava Galić, kako bi se ostvario projekt mladih međunarodnih i domaćih umjetnika koji se bave klasičnom glazbom.
- Ideja projekta je promocija i afirmacija novih, ali i već spominjanih imena klasične scene te ostvarivanje glazbene suradnje domaćih i stranih mladih talenata - kazala je glazbenica.

Što se samog projekta tiče, Galić kaže kako je ciklus koncerata planiran u razdoblju između ožujka i lipnja ove godine, a završava "master classom" uglednoga britanskog korepetitora i pijanista profesora Johna Blakelyja, s namjerom da se domaćim studentima klavira i solo pjevanja omogući i približi studiranje po bolonjskom procesu, kazala je Galić.

Prvi koncert će se održati u Europskom domu 20. ožujka, a nastupit će mladi umjetnici iz Norveške. Koncert će se održati pod nazivom "Večer norveške glazbe", a mladim umjetnicima svojim gostovanjem podršku će dati mezzosopranistica Christine Maroy, koja je magistrirala na Royal College of Music i koja je aktivna koncertna umjetnica. Osim nje, zagrebačka publika moći će čuti i uglednoga norveškog pijanista Joachima Knopha, koji je ujedno i skladatelj i umjetnički ravnatelj Dubajskog festivala komorne glazbe.

Ostali planirani koncerti, najavljuje Galić, jesu Večer francuske glazbe, Inti Raimi, Barokni sastav iz Velike Britanije i Japana te "master class" za korepetitore i pjevače s gostom iz Engleske.

(p.s)

Želite prijaviti greške?