Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskorak Centra za razvoj umjetne inteligencije

S Microsoftom kreću u globalnu inicijativu stjecanja vještina

AICL
26.11.2021.
u 12:31

Svim tvrtkama i polaznicima edukacija unutar centra bit će predstavljena Microsoftova globalna inicijativa stjecanja vještina, koja uključuje besplatne online tečajeve za učenje da bi stekli digitalne vještine za najtraženije poslove

Prvi hrvatski Centar za umjetnu inteligenciju u Lipiku potpisao je jučer memorandum o razumijevanju s Microsoftom! Suradnja s jednom od najpoznatijih svjetskih IT tvrtki bit će fokusirana na globalnu inicijativu stjecanja vještina, Microsoft for Startups program, Microsoft ISV program i ostale zajedničke aktivnosti koje promoviraju tehnologiju umjetne inteligencije.

Besplatno učenje

Svim tvrtkama i polaznicima edukacija unutar centra bit će predstavljena Microsoftova globalna inicijativa stjecanja vještina, koja uključuje besplatne online tečajeve za učenje da bi stekli digitalne vještine za najtraženije poslove. Besplatno učenje uključuje četiri platforme, a polaznici također mogu steći i Microsoft certifikate po povoljnijoj cijeni.

- Ovakva pomoć je svakako dobrodošla i zahvalni smo jer je dobivamo. Microsoft alati će itekako pomoći našim studentima i startupovima da steknu nova znanja i razviju nove vještine - komentirao je Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA.

Microsoft for Startups omogućit će startupima koji ispunjavaju uvjete unutar Poduzetničkog inkubatora umjetne inteligencije u Lipiku da dobiju Microsoftovu podršku u obliku besplatnog pristupa tehnologiji, treningu i drugim resursima koji mogu pomoći startupima da postignu sljedeći korak u svom razvoju. Omogućit će im pristup GitHub Enterpriseu, jednoj od najvećih i najnaprednijih razvojnih platformi na svijetu, te besplatnim alatima za suradnju, uključujući Microsoft 365 i Microsoft Teams.

Microsoftov ISV (Independent software vendors) migration program omogućit će startupima i nezavisnim prodavateljima softvera iz inkubatora da pokrenu svoje inovacije, jer će podržati izradu i skaliranje njihovih aplikacija na pouzdanom, sigurnom oblaku. Uz podršku izradi njihovih rješenja, program će im pružiti smjernice kako da naprave moderne, skalabilne i sigurne aplikacije, kao i da razviju planove za lansiranje na tržište.

Alati i rješenja

- Umjetna inteligencija je jedna od tehnologija koje se najbrže razvijaju širom svijeta, a njeno korištenje u Hrvatskoj raste. Drago nam je što možemo podržati AI Center Lipik s našim alatima i rješenjima koja će im omogućiti da naprave konkurentna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji - rekla je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Centar umjetne inteligencije u Lipiku osnovan je prošle godine, a unutar njega djeluju Edukacijski centar umjetne inteligencije koji provodi edukacije i osposobljavanja polaznika te Poduzetnički inkubator umjetne inteligencije koji pruža smještaj i podršku tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije