Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obustavljeno trgovan

Riviera Adria preuzima sve udjele Babina Kuka

valamar
03.05.2013.
u 21:39

Zagrebačka burza obustavila je trgovanje dionicama Valamar Adria Holdinga i Riviere Adrie.

Zagrebačka burza obustavila je trgovanje dionicama Valamar Adria Holdinga i Riviere Adrie nakon što je iz Riviere dostavljena obavijest o namjeri objave dobrovoljne ponude za preuzimanje društva Dubrovnik – Babin Kuk. Razumno je očekivati da ta informacija može u značajnoj mjeri utjecati na cijenu dionica pa je potrebno zaštititi ulagače obustavom trgovanja na vrijeme koje je potrebno da se informiraju, kažu u Zagrebačkoj burzi.

S obzirom na to da prije blokade trgovanja nijedna od dvije dionice nije imala značajniji rast, pojašnjenje da je riječ o formalnom postupku možemo uvažiti. Dionice Babina Kuka imaju Riviera Adria koja drži 94,14 posto i Valamar s udjelom od 0,94 posto te mali dioničari među kojima je najveći AUDIO, koji ima 1,03 posto, odnosno 18.179 dionica. Ako ih proda po nominalnoj cijeni od 300 kuna uprihodit će 5,4 milijuna kuna, ali ako ih se proda po tržišnom cijeni utržit će se dvostruko manje novca. Prema hrvatskim propisima, Riviera Adriji treba 95 posto dionica za istiskivanje malih dioničara, što znači da su joj za taj potez dovoljne dionice koje već posjeduje Valamar.

>>Ministru turizma Veljku Ostojiću na dar dionice vrijedne 800.000 kn!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije