Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Počele prijave na projekt kojim se može osvojiti do 105.000 kuna!

Pet najboljih radova (po jedan u svakom tematskom zadatku) bit će nagrađeno novčanim nagradama u iznosu od 21 tisuću kuna na potrošačkoj kartici
30. prosinca 2014. u 08:00 0 komentara 1401 prikaza
natječaj,Hrvatska pamet Hrvatskoj,Poslovni dnevnik
Foto: ''

Svaka tema naslonjena je na razvojnu strategiju Republike Hrvatske, a cilj projekta je smanjiti odljev mozgova! Sa stopom nezaposlenosti mladih od 40 posto, Hrvatska je druga u Europi, odmah nakon Španjolske, dok procjena stope odlaska obrazovanog stanovništva iz zemlje iznosi poraznih 29,4 posto.

Ovaj alarmantan podatak nagnao je Poslovni dnevnik na pokretanje projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj kojim se želi potaknuti suradnja poslovne, akademske i političke javnosti na stvaranju uvjeta za ostanak mladih akademski obrazovanih ljudi u Hrvatskoj s jedne strane, a direktnim sudjelovanjem u projektu cilj je i uključiti mlade, visokoobrazovane građane u proces promišljanja smjera budućeg razvoja Hrvatske. Hrvatska pamet Hrvatskoj je natjecanje studentskih razvojnih projekata. Cilj natjecanja jest prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata pretočene u konkretne projekte vezane na pet osnovnih tematskih smjerova:

1. Izvorno Hrvatsko
2. Destinacija Hrvatska
3. Održiva Hrvatska
4. Poduzetna Hrvatska
5. Inovativna Hrvatska

Pet najboljih radova (po jedan u svakom tematskom zadatku) bit će nagrađeno novčanim nagradama u iznosu od 21 tisuću kuna na potrošačkoj kartici, dok će svi sudionici dobiti priliku pokazati vlastita znanja i sposobnosti zainteresiranim poslodavcima.

Također za sve njih ovo je prilika za stjecanje novih znanja i umijeća iz projektnog menadžmenta koje će im Poslovni dnevnik, u suradnji s partnerima, tijekom trajanja projekta omogućiti. U projektu mogu sudjelovati studenti svih fakulteta u Hrvatskoj u dobi od 18 do 27 godina. Prijave mogu biti pojedinačne ili u grupama od najviše 3 studenta. Od studenata se očekuje da produciraju pisani projektni zadatak, a posebno će se vrednovati originalnost ideje te preciznost razrade plana njezine realizacije. Studentske projekte će pregledati i ocijeniti stručna komisija.

Više informacija o projektu saznajte ovdje.

Prijave su počele! Prijavi se odmah i počni s pisanjem rada! Prijavite se ovdje. Omogućili smo svim studentima edukativne materijale i stručnu komisiju i mentore koji će odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Svaki student može prijaviti svih 5 tema i osvojiti 105.000 kuna!

>>Merkur osiguranje i poznati fotograf Damir Hoyka biraju najfotografiju zdravog života

>>Uključi se u nagradni natječaj portala Goal.com i HTC-a i osvoji fantastični HTC smartphone!

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.