Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Pivovara Daruvar: Kupovina domaćih proizvoda znači opstanak gospodarstva

Uz novi trend dostava domaćih piva na kućni prag, u Pivovari Daruvar ističu i kako bi motivacija prema kupnji domaćih proizvoda morala biti i šira. Kupnja hrvatskog znači i opstanak domaće proizvodnje
09. travnja 2020. u 15:52 1 komentara 554 prikaza

Aktualna paraliza društva i brza prilagodba scenariju kojega smo donedavno gledali samo u filmovima, preko noći nas je 'priučila' nekom drugačijem životu i okrenula novim navikama u karanteni. Unutar četiri zida, razmišljamo koja je sljedeća stepenica, koliko će biti klimava i strma te kako će nam život poslije izgledati. Suhoparni i zamorni izrazi i sinonimi kao što su izolacija i karantena postali su naša svakodnevica, a budući da označavaju 'ograničenje', valjalo bi udahnuti neki novi smisao tome na način da ta ograničenja preslikamo i na ekonomski aspekt, ilustrirati je 'izoliranom' kupovinom domaćih proizvoda.

Usvajanjem tog imperativa u novim potrošačkim navikama, doprinosimo bržem gospodarskom oporavku i općem boljitku unatoč svim manjkavostima sustava. No, sada bi ipak fokus trebao biti na konkretnim djelovanjima i gravitiranju prema naprijed. Naše kumice, opg-ovi, proizvođači autohtonih proizvoda, mnogi mali i veliki hrvatski proizvođači s jedne strane i potrošači s druge strane, čine krug koji se posredno i neposredno tiče svih nas i što bezbolnijeg izlaska iz ove situacije kada moramo još snažnije aktualizirati i osvijestiti ozbiljnu važnost možda izlizane akcije: Kupujmo Hrvatsko.

Jednako kao što se odgovorno ponašamo u očuvanju zdravlja ostankom kod kuće, tako uvelike možemo pomoći održivosti našeg gospodarstva kupnjom hrvatskih proizvoda i usluga, što potvrđuje aktualno stanje. Kupujući hrvatsko ne samo da pružamo podršku domaćim porizvođačima, nego osiguravamo očuvanje radnih mjesta, kupovnu moć i plaće u privatnom i javnom sektoru, isplatu mirovina, funkcioniranje zdravstva, školstva, ukratko ukupne nacionalne ekonomije. To je lanac koji je sam po sebi jasan, a kako bi ga održali na životu, zajedništvo i međusobna solidarnost sad je potrebnija više nego ikad u djelovanju kao što mo to činili pjesmom i navijanjem. Neosporna je činjenica da je ponekad za domaće potrebno izdvojiti koju kunu više, ali sjetimo sa da će se ta kuna višestruko vratiti i reflektirati na aspekte koji su itekako povezani sa svima nama poput zdravstvenog sustava koji, unatoč svim problemima, u ovim vremenima itekako zaslužuje jedan veliki respekt, ili školstva.

- Ovo je trenutak da se kolektivno osvijestimo u korist domaćeg proizvođača i proizvodnje za opstojnost hrvatskog gospodarstva i društva. Što znači olako orijentirana ovisnost o uvozu vidjeli smo na primjeru dezinficijensa, kada je u kriznom trenutku nastupila nestašica, ali je na sreću opet uskočila domaća proizvodnja, upozorio je Siniša Lukač, direktor Pivovare Daruvar.

Kad svemu pridodamu činjenicu da su mnogi poduzetnici i trgovački lanci svoje proizvode učinili lako dostupnima, dostavom na sam kućni prag bez dodatnih troškova, nema razloga ne birati opciju domaće kvalitete, pretočenu u kvalitetne pa čak i vrhunske proizvode, istaknuo je Lukač. Brza prilagodba situaciji i domaća kvaliteta jamči dugovječnost i najstarijoj hrvatskoj Pivovari Daruvar koja je već odolijevala teškim danima i preprekama u poslovanju za vrijeme Domovinskog rata, no najstarija pivovara je bila i ostala pravi primjer hrvatskog prkosa i opstanka. Koliko je važno da se svi ujedinimo u neizbježnoj globalnoj krizi svjesni su i u Upravi Pivovare Daruvar.

- U ovom trenutku svi smo mi arhitekti svoje budućnosti, koja se dotiče svakog građanina Republike Hrvatske. Stoga je od esencijalne važnosti osvjestiti kolektivnu odgovornost, te shvatiti koliko je važno u ovom trenutku očuvati domaće proizvođače i kupovati hrvatske proizvode jer time ne samo da potičemo hrvatsko gospodarstvo, već radimo na očuvanju radnih mjesta, zdravstvenog i mirovinskog sustava, školstva i svih drugih javnih usluga. Bit će i onih koji će nakon izlaska iz ove situacije, krenuti možda kakvim prečacem, pokušati vratiti ''izgubljeno'' čim prije, no takvi će ionako presuditi sami sebi, a ne kupac. Govorimo o konsolidiranju u svakom segmentu na relaciji kupac-proizvođač. Treba imati na umu da niste samo kupili domaću kvalitetu, nego ste investirali u brži oporavak ekonomije, a samim time i u svoju te budućnost cjelokupnog društva. Stoga tu lančanu reakciju treba maksimalno održavati u hrvatskim granicama. I zato kupujmo Hrvatsko za dobrobit svih nas, zaljučio Siniša Lukač, direktor Pivovare Daruvar.

Domaći sir naših kumica iz Zagorja, maslinovo ulje iz srca Istre ili svježa riba iz Jadranskog mora poziva na jednaku podršku kao i nogometne pobjede Hrvatske reprezentacije. Jedina razlika je u tome što smo sada svi suigrači u ovoj izazovnoj i neizvjesnoj utakmici koju moramo pobijediti i stoga budimo ponovno motivirani i kroativni. Naravno, uz srce vatreno u nove pobjede.

Pivovara Daruvar dostavlja pivo na kućnu adresu, minimalna narudžba je paket od 12 boca, a uz njih, stiže i poklon iznenađenja. Dostavljaju na području Zagreba, Daruvara i okolice, Nove Gradiške, Novske i okolice, Virovitice, Bjelovara, Rijeke te Zaboka i okolice. Sve sto trebate je poslati vašu narudžbu na mail: prodaja@pivovara-daruvar.hr

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Avatar barba_barba
    barba_barba:

    .....i ne ustrucavaj te se popiti bocun-dvije vise- ionako ne smite iz kuce