Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZELENO PODUZETNIŠTVO

Ovo je revolucionarna tehnologija za gradnju

croenergo.eu
croenergo.eu
23.05.2013.
u 11:46

SQE tehnologija omogućava smanjivanje troškova gradnje uz istovremeno podizanje kvalitete stambeno/poslovnih i građevina javne namjene.

Zagrebačka tvrtka Pjer d.o.o. razvila je novu i inovativnu – slobodno možemo reći revolucionarnu – tehnologiju za gradnju. Tvrtka je u potrazi za poslovnom suradnjom, partnerima za širenje tržišta u inozemstvu putem prodaje licence, kupaca tehnologije za strana tržišta te investitorima koji bi u svojim projektima u zemlji i svijetu primijenili tehnologiju. Danas vam donosimo prvu priču u najnovijoj rubrici \'Zeleno poduzetništvo\'....

Powered by portal croenergo.eu

\"SQE (Simple Quick Economical) tehnologija predstavlja sistem gradnje armirano betonskih konstrukcija kojim se pomoću patentiranog sustava plastičnih spona i izolacijske oplate visoke nosivosti stvara kalup za armiranje i ulijevanje betona koji potom ostaje kao trajna izolacija objekta i podloga za postavljanje instalacijske mreže te pred montažna nosiva konstrukcija za sustav suhe gradnje u unutarnjem i vanjskom dijelu objekta za različite tipove završnih obloga\", ističe Paula Veličković, voditeljica projekta.

SQE tehnologija omogućava smanjivanje troškova gradnje uz istovremeno podizanje kvalitete stambeno/poslovnih i građevina javne namjene.

Smanjivanje troškova gradnje rezultat je povećanja brzine rada i produktivnosti radnika kod grubih građevinskih radova, montaže instalacijske mreže te završnih radova na objektu. Visoka kvaliteta građevina je posljedica činjenice da se radi o armiranobetonskim konstrukcijama koje su neusporedivo čvršće i otpornije od ostalih načina gradnje u seizmički najzahtjevnijim područjima.

>>> VIDEO možete pogledati na dnu članka

S obzirom da se radi o oplati od stiropora kojom radnici na gradilištu jednostavno manipuliraju nije potrebna upotreba teške mehanizacije, kao npr. dizalice kod montaže i demontaže klasične metalne oplate čime se znatno smanjuju emisije štetnih plinova. Kako bi se emisije štetnih plinova svele na minimum osmišljena je i mobilna proizvodnja izolacijskih oplata. Naime, mobilna proizvodnja smještena je u par kontejnera koji se postave u neposrednoj blizini gradilišta i proizvode se na dnevnoj bazi potrebne količine materijala izbjegavajući na taj način troškove utovara, istovara, skladištenja i prijevoza. Također mobilna proizvodnja ima u sebi jedinicu za recikliranje, tako da se sav višak oplate odrezan na gradilištu odmah vraća u ponovnu proizvodnju.

Upravo obostrana izolacijska oplata donosi prednosti jednostavnijega izvođenja instalacijske mreže, dovoljno je vrućim sjekačem zarezati unaprijed iscrtane utore. Nema \"štemanja\" kao kod klasične gradnje pa samim tim niti otpada na gradilištu koje je potrebno odvoziti i posebno zbrinuti.

Gradnjom SQE tehnologijom, štitimo prirodne resurse i to na način da ogromnom uštedom energije za grijanje i hlađenje takvih objekta, smanjujemo trenutan utrošak električne energije. SQE tehnologija pridonosi širenju pozitivne ideje ekološke osviještenosti u graditeljstvu.

Tehnologija je zaštićena patentom diljem svijeta, dobitnik je niza nagrada (WIPO, Nikola Tesla Award, Green Mark, Greenovation 2013) i ulaskom u EU dobiva ETA (Europsko Tehničko Dopuštenje).

Proizvodnja SQE proizvoda organizirana je u outsourcingu (povjeravanje vanjskim izvršiocima dijela proizvodnje ili dijela usluga koji se unutar nekog privrednog subjekta obavljaju nedovoljno djelotvorno), koristeći dugogodišnje iskustvo uprave i tehničkog osoblja, koji su pod nadzorom BVQI, odobrenog sustava za upravljanje kvalitetom, sukladnog normi ISO 9001:2008 osigurava se najviša kvaliteta proizvoda.

Izolacijske oplate proizvode se u tvornici Plastform d.o.o., Sesvete. Plastične spone proizvode se u tvornici Straža plastika d.d., Hum na Sutli. Za udaljenija tržišta planiran je transfer tehnologije putem prodaje licence.

Tvrtka Pjer d.o.o. je PATRON članica Saveza za energetiku Zagreba te dobitnica posebne nagrade za razvoj zelenog gospodarstva (GREENOVATION; 2013.) na temu \'zelena gradnja\'. Sve informacije o tehnologiji možete pronaći na www.sqe-forms.com ili Facebook stranici www.facebook.com/pjer.sqe?fref=ts.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije