Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Milijun kuna za potporu najboljim projektima

Moj Zaba Start
Foto: Promo
1/3
PR
Autor
PR članak
17.06.2017.
u 07:45

Banka će kroz Moj Zaba Start dodijeliti gotovo milijun kuna potpora, ali i omogućiti edukacije kroz mentorsku podršku partnera i ambasadora te promociju onih najboljih.

Četvrtu godinu zaredom Zagrebačka banka nastavlja s projektom Moj Zaba Start kroz koji nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje. 

Cilj projekta je pružiti potporu najboljima u različitim područjima, a zainteresirani će svoje ideje moći prijaviti na tri različita natječaja - PoduzetništvoKultura i znanost te Društvo

Banka će kroz Moj Zaba Start dodijeliti gotovo milijun kuna potpora, ali i omogućiti edukacije kroz mentorsku podršku partnera i ambasadora te promociju onih najboljih. 

O projektu: 

Projekt Moj Zaba Start pokrenut je 2013. godine te je kroz njega Zagrebačka banka do sada podržala  29 najboljih održivih projekata iz različitih područja po ocjeni stručne komisije i prema odabiru javnosti. 
Dosadašnji dobitnici su inovativni start up-ovi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Kategorije: 

Poduzetništvo je natječaj za potporu najboljim projektima iz područja novih tehnologija, razvoja novih proizvoda i inovacija koji podrazumijevaju drugačiji, inovativan pristup poslovanju, a povezani su s pokretanjem poslovanja (startup) ili primjenom inovativnih rješenja te znatno utječu na razvoj postojećeg poslovanja i generiranje prihoda, širenje i nova zapošljavanja.

Natječaj Kultura i znanost raspisuje se za projekte koji uključuju primjenu novih tehnologija u kulturi te znanstvene i istraživačke radove.

Natječaj Društvo namijenjen udrugama i zadrugama čiji projekti unapređuju svakodnevni život u zajednici kroz podršku različitim segmentima društva.

Kriteriji:
Kriteriji za evaluaciju projekata te donošenje odluke o finalistima i pobjednicima natječaja uključuju kvalitetu projekta, tržišni potencijal projekta, procjenu kompetencija prijavitelja te financiranje projekta. Na natječaje se mogu prijaviti fizičke osobe, poduzetnici te profitne i neprofitne organizacije koje zadovoljavaju kriterije. 

Nagradni fond: 
Ukupna vrijednost potpora koje će se dodijeliti kroz Moj Zaba Start program je 990.000 kuna. U sklopu svakog natječaja dodjeljuje ukupno ukupno 330.000 kuna. 

Potpore najboljim projektima iznose 120.000 kuna za prvoplasirani projekt, 100.000 kuna za drugoplasirani te 80.000 kuna za trećeplasirani projekt.

Osim nagrada koje dodjeljuje stručna komisija, posebnu nagradu će dodijeliti i javnost. Na temelju glasova javnosti prikupljenih putem portala www.mojzabastart.hr dodijelit će se, naime, financijska potpora u iznosu od 30.000 kuna projektu koji je među finalistima skupio najviše glasova.   

Uz stručnu i financijsku potporu lakše je no ikad realizirati dugogodišnje snove o razvoju i širenju postojećeg ili pokretanju novog projekta. Zagrebačka banka zna da inovativne i kreativne ideje zaslužuju priliku za potporu i razvoj, zato nemojte propustiti priliku i prijavite svoje projekte i ideje.  

Moj Zaba Start možete pratiti na www.mojzabastart.hr ili na društvenim mrežama pod #MojZabaStart

Želite prijaviti greške?