Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Microsoft ispod očekivanja u prvom kvartalu 2010.

microsoft
Reuters
23.04.2010.
u 08:00

Prodaja Windowsa porasla je zbog povećane potražnje kupaca osobnih računala, no tvrtke izbjegavaju nabavu novih računala i dugoročne ugovore. Mnogi se odlučuju i na jeftiniji Intel, čiji je rast prodaje u prvom kvartalu bio rekordan.

Microsoft, najveći svjetski proizvođač softvera, ostvario je lošije rezultate od predviđanja analitičara u prvom kvartalu 2010. To se smatra znakom da korporativni klijenti možda odgađaju kupnju računala. Prodaja je porasla 6,3 posto, na 14,5 milijardi dolara, u odnosu na očekivanih 14,8 milijardi dolara, koliko su procjenjivali analitičari.

Kako prenosi Bloomberg, tržište je nakon objave reagiralo padom dionice za 1,02 dolara, odnosno 3,3 posto, na 30,37 dolara za dionicu. Poslije se oporavila na 31,39 dolara. Dok je prodaja Windowsa porasla zbog povećane potražnje kupaca osobnih računala tvrtke izbjegavaju nabavu novih računala i dugoročne ugovore. Mnogi se odlučuju i na jeftiniji Intel, čiji je rast prodaje u prvom kvartalu bio rekordan.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
13:05 23.04.2010.

Koriste robovsku radnu snagu u trećem svijetu ..... ko i mnoge druge zapadne firme ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije