Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se nagodba

Kraš od Agrokora potraživao 27 milijuna kuna i naplatio dio

Kraš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
12.10.2017.
u 14:09

Kraš Grupa je u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvarila dobit prije oporezivanja od 8,5 milijuna kuna, što je rast od 15,4 posto prema istom razdoblju lani

Iz Kraša su danas izvijestili da su njihova ukupna potraživanja od Agrokora iznosila 27 milijuna kuna od čega je dio naplaćen, a za ostatak se čeka ishod nagodbe.

"Ukupno potraživanje Kraša od sustava Agrokora iznosilo je 27 milijuna kuna, od kojeg iznosa je jedan dio naplaćen, a za ostatak čekamo ishod nagodbe", navodi se u kratkoj objavi Kraša na Zagrebačkoj burzi.

Inače, Kraš Grupa je u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvarila dobit prije oporezivanja od 8,5 milijuna kuna, što je rast od 15,4 posto prema istom razdoblju lani, dok neto dobit iznosi 6,7 milijuna kuna i viša je 27,2 posto.

Grupa je u prvih šesti mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 450 milijuna kuna, što je za 1,8 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. U ukupnim prihodima, prihodi od prodaje iznosili su 444,5 milijuna kuna, pri čemu su prihodi od prodaje na domaćem tržištu ostvareni u iznosu 240,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:53 12.10.2017.

Samo 27 mil KN , a tolika buka ? I jos su naplatili dio? Franck u izvjestaju ima da potrazuje 600 mil KN a nitko ih nista ne pita ? Jednostavnom racunicom , ako kazu da je ukupni promet krasaa u 6mj bio 450 mil KN, dakle godisnji jr nekih 900 mil KN , a agrokor tj. Konzum im je sigurno 20% prodaje, dakle 180 mil KN godisnje a ukupna potrazivanja su im 27 mil KN , to je samo 15% godisnneg prometa ili u danima 15% od 365 = 55 dana !!! A galama kak Konzum nije placao godinama nista ? Evo nekima je po jednostavnom racunu placao prije 60 dana ???

Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
09:19 14.10.2017.

Manageri Kraša, Podravke, Vindije i ostalih naših firmi prodajte robu i imajte udio na polici ( kao u Konzumu ) u stranim lancima. Naravno da nećete jer briga njih za našu robu. Narode vi samo i dalje dižite profit stranimm lancima koji ne prikazuju dobit pa osim što strancima ide njihova roba, marža prodavaonice itd u Hrvatsku ne ode/ostane čak ni porez jer nema dobiti. Samo naprid nastavimo mi mrziti sve što je naše i volimo tuđe. Nek Todorić odgovara za sve nelegalno što je napravija ali neće nas ni strani lanci izvući. Kupujmo hrvatsko u hrvatskim marketima !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije