Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi

Još jedan vrlo uspješan tjedan za fondove

burza
Reuters/PIXSELL
10.04.2010.
u 11:47

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond Aureus US Equity kojem je vrijednost porasla za čak 6,88 posto, a slijedi ga HPB Titan sa porastom od 5,10 posto.

Fondovi su ponovno ostvarili odlične rezultate protekloga tjedna te ih je samo jedanaest od ukupno devedeset i pet zabilježilo pad vrijednosti. Najuspješniji fondovi ostvarivali su vrlo visoke poraste vrijednosti udjela.

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond Aureus US Equity kojem je vrijednost porasla za čak 6,88 posto, a slijedi ga HPB Titan sa porastom od 5,10 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova zabilježio je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za 1,16 posto, dok je na drugom mjestu negativne ljestvice NFD Nova Europa sa padom od 0,53 posto.

Među sedamnaest dobitnika kod mješovitih fondova najuspješniji su bili AC GMEB (+1,71 posto) i ZB global (+0,95 posto), dok su najveći gubitnici u ovoj grupi fondova Aureus Balanced Interinvest Balanced oba sa padom od 0,58 posto. Najuspješniji obveznički fond je OTP euro obveznički fond koji je porastao za 0,32 posto, dok je kod novčanih fondova na vrhu Platinum Ccash sa porastom od 0,14 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije