Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uredi u inozemstvu

Izabrani direktori predstavništva Hrvatske turističke zajednice

HTZ
Foto: HTZ
26.09.2017.
u 14:36

Riječ je o predstavništvima u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Beneluxu, Njemačkoj – gdje je natječaj obuhvaćao mjesto direktora predstavništva i voditelja ispostave, Rusiji te SAD-u

U Glavnom uredu HTZ-a održana je 23. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a, na kojoj su članovi vijeća usvojili prijedloge odluka o imenovanju direktora predstavništva, a koja su bila obuhvaćena javnim natječajem.

Riječ je o predstavništvima u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Beneluxu, Njemačkoj – gdje je natječaj obuhvaćao mjesto direktora predstavništva i voditelja ispostave, Rusiji te SAD-u. Natječaj je obuhvaćao i predstavništva u Mađarskoj i Slovačkoj, gdje su uredima rukovodili voditelji ureda, bez statusa direktora ili direktorice imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a. Sjednicu je vodio ministar turizma Gari Cappelli, uz prisustvo direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića.

– Hrvatska je danas jedna od najtraženijih turističkih destinacija, a kako bi nastavili jačati našu prepoznatljivost i prisutnost na nekim od najvećih emitivnih tržišta, moramo se kontinuirano unapređivati te pratiti trendove i primjenjivati inovativne načine promocije. Vjerujem kako će izabrani direktori svojim znanjem, iskustvom te entuzijazmom koju su pokazali napraviti pozitivan iskorak i potvrditi Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih turističkih destinacija – istaknuo je ministar Cappelli te nadodao kako od direktora predstavništva očekuje proaktivan pristup u privlačenju novih tržišnih segmenata te predstavljanju ponuda koje će Hrvatsku dodatno pozicionirati kao cjelogodišnju destinaciju.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić je naglasio kako od svih direktora očekuje snažan doprinos u ostvarenju strateških ciljeva hrvatskog turizma. „Vjerujem kako smo putem ovog natječaja došli do najboljih kandidata koji će svojim radom dati snažan i pozitivan doprinos budućim kretanjima hrvatskog turizma. Očekujem nove, inovativne i zanimljive prijedloge iz kojih će biti jasno vidljive buduće aktivnosti predstavništva. Inzistirat ću na visokom stupnju profesionalnosti te timskom radu jer je kvalitetna mreža predstavništva izrazito bitan faktor u promociji Hrvatske“, zaključio je direktor Staničić.

Na nove mandate tako su jednoglasno imenovani sljedeći direktori predstavništva:
Nera Miličić za Njemačku (voditeljica ispostave u Münchenu)  
Viviana Vukelić za Italiju (pokriva i tržište Španjolske)
Agnieszka Anna Puszczewicz za Poljsku
Romeo Draghicchio za Njemačku (reizbor)
Danijela Mihalić Đurica za Francusku (reizbor)
Ivan Novak za Benelux (reizbor)  
Ina Rodin za SAD (pokriva i tržište Kanade) - (reizbor)
Rajko Ružička za Rusiju (pokriva i Ukrajinu te druga tržišta regije) - (reizbor)

Glede radnog mjesta direktora/ice predstavništva HTZ-a u Mađarskoj sa sjedištem u Budimpešti te radnog mjesta direktora/ice predstavništva HTZ-a u Slovačkoj sa sjedištem u Bratislavi, prema riječima Barbare Mesić, predsjednice Povjerenstva za evaluaciju kandidatura pristiglih u okviru ovog natječaja, Turističkom vijeću je predloženo ponovno raspisivanje natječaja za ista, zajedno s natječajem za rukovodeća radna mjesta u predstavništvima predviđena za objavu tijekom prve polovice 2018. godine. Navedeno je predloženo s ciljem prikupljanja većeg broja natječajnih prijava kandidata s adekvatnim kompetencijama za predstavljanje Hrvatske turističke zajednice na predmetnim tržištima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije