Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zviždačica

Ina: V. Balenović nema pravo na odštetu, presude su u našu korist

'unu...10.09.09. tiskovna konferencija povodom podrske sindikata vesni balenovic Photo:Davor Visnjic/Vecernji list'
Foto: 'Davor Visnjic/Vecernji list'
1/8
15.02.2011.
u 16:23

Od travnja 2001. godine kada je Vesni Balenović prekinut radni odnos sve presude donesene su u korist kompanije. Vesna Balenović nema pravo na odštetu – rekla je Ž. Goić

Iako Vesna Balenović, zviždačica koja je zbog prokazivanja kriminala u Ini izgubila posao, od te kompanije traži oko dva milijuna kuna odštete zbog nezakonita otkaza, čini se da do tog novca neće lako doći.  

– Od travnja 2001. godine kada je Vesni Balenović prekinut radni odnos sve presude donesene su u korist kompanije. Vesna Balenović nema pravo na odštetu – odgovorila je na novinarsko pitanje Žana Goić, direktorica Ininih korporativnih komunikacija. U Ini su, očito, željeli izbjeći da predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott poruči da zviždačica ne mora računati na milijune iz Ine pa je na konferenciji za novinare, suprotno običajima, na pitanje odgovorila Ž. Goić.

Vesna Balenović danas pak ne odgovara na pozive, a ovaj bi tjedan s novim šefom Inina NO-a Davorom Šternom trebala dogovoriti svoj povratak u tu naftnu kompaniju. U razgovoru za Večernji list V. Balenović ovih je dana pak rekla da bi bila ponižena da joj Ina ne vrati novac zbog deset godina izbivanja iz te tvrtke.

Napomenula je da je i svoj povratak uvjetovala isplatom tih plaća uvećanih za zatezne kamate. Vesna Balenović u Ini bi vodila antikorupcijski odjel, odnosno bila bi osoba kojoj bi se svi zaposlenici te kompanije mogli obratiti imaju li saznanja o korupciji unutar tvrtke. 

Ključne riječi

Komentara 136

Avatar blackula9
blackula9
18:15 15.02.2011.

Pridržavati se zakona I PRIJAVITI znači izgubiti ugled kod svih budućih poslodavaca. U našoj kulturi se promovira zataškavanje kriminala i solidarnost s lopovima.

FL
flok
18:22 15.02.2011.

evo, ja kužim da ona nema pojma o volumenu tekućina i rastu temperatura, to nitko živ na svijetu nije riješio, pa neće ni ina pričala je nebuloze i točka

KA
kafka
18:11 15.02.2011.

Točno: Kompanije koje vode prljav posao nemaju pravo da traze lojalnost od svojih zaposlenih. Nema lojalnosti prema kriminalu! DRŽAVA i ZAKON su IZNAD svake KOMPANIJE. -------------------------------------------------------------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije