Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunikacije

"Digitalno doba" za sve uz veću zaštitu potrošača

'27.05.2010. - Hotel Admiral, Opatija - MIPRO 2010 - 33. meðunarodni skup za iformacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, odrzana radionica pod nazivom Kakav regulatorni
''
27.05.2010.
u 16:40

Pitanja od ključnog interesa za Hrvatsku jesu gradnja kapaciteta, podizanje opće razine znanja te donošenje strategije širokopojasnog pristupa internetu.

Do polovice iduće godine Hrvatska, kao buduća članica EU, mora potpuno preuzeti revidirani regulatorni okvir EU u elektroničkim medijima, što zahtijeva prilagodbu postojećeg zakonodavstva, odnosno izmjene koje nisu "kozmetičke", čulo se na radionici "Kakav regulatorni okvir želi i treba Hrvatska na pragu ulaska u EU", koja je održana jučer u sklopu MIPRO-a 2010. u Opatiji. Predstavnici nadležnog ministarstva, HAKOM-a, operatera HT-a i VIP neta, kabelskog operatera Bneta te predstavnici Europske komisije raspravljali su o ključnim potezima koji su nužni ne samo zbog usklađivanja zakonodavstva nego i zbog razvoja i najboljeg korištenja mogućnosti suvremenih ICT-tehnologija, uz visoku zaštitu prava potrošača.

Pitanja od ključnog interesa za Hrvatsku jesu gradnja kapaciteta, podizanje opće razine znanja te donošenje strategije širokopojasnog pristupa internetu. Kako su istaknuli predstavnici industrije, zakonodavstvo mora biti takvo da ne priječi investicije u novu mrežu, što je sada, smatra Siniša Đuranović iz HT-a, slučaj. Pozvao je da struka to stanje promijeni kako bi razvoj krenuo. U HAKOM-u smatraju da nema zapreka investicijama, ali upozoravaju da svi operateri moraju imati jednake uvjete te da će stabilno zakonodavstvo biti poticajno za ulaganja. Rečeno je i da je u posljednjih godinu dana mobilna industrija primila niz "udaraca", uz najnoviju prijetnju registracije prepaid-kartica te operateri smatraju da usklađivanje regulative mora poštovati nacionalne specifičnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije