Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL Na otvaranju izložbe o Robiću Z. Vučković okomila se na gradonačelnika Opatije

Zdenka Vučković: Kako je Oliver mogao dobiti zvijezdu prije Ive?

robic-txt.jpg
import
05.06.2007.
u 00:56

Samo jednom se ljubi, Ta tvoja ruka mala, Tebi grade moj...  odzvanjalo je sinoć Ulicama Gornjeg grada prizivajući uspomene na šarm starih zagrebačkih dana. U dvorištu Muzeja grada Zagreba zbilo se više od dvjesto posjetitelja. Zvonimir Milčec, Husein Hasanefendić Hus, Miljenko Prohaska, ... tek su neka od imena iz zagrebačkog kulturnog života koja su uz gradonačelnika Milana Bandića i  Tatjanu Holjevac došli prisustovati otvaranju izložbe “Mister Morgen – Ivo Robić”, koja prikazuje život i djelo hrvatskog Sinatre, proslavljenog pjevača i skladatelja. 

Zvijezde iz Robićevog vremena Toni Kljaković, Zdenka Vučković, Višnja Korbar, Elvira Voća, Radek Brodarec, Miro Ungar te nešto mlađi  Đani Stipaničev izvodili su hitove Mr. Morgena uz  klavirsku pratnju Stjepana Mihaljineca na klaviru. Zdenka Vučković pred svoj nastup gradonačelniku Opatije Amiru Muzuru je vrlo emotivno spočitala to što je Oliver Dragojević dobio zvijezdu na Opatijskoj Slatini prije Ive Robića.

– Ivo oprosti gospodinu Muzuru i svima koji su to dopustili – poručila je Robiću u drugu dimenziju. Poprilično neugodnu scenu Muzur je diplomatski amortizirao kazavši da je nebo dovoljno veliko za obje zvijezde.

Nakon koncertnog dijela posjetitelji su se uputili na izložbu u Muzej. Više od 600 eksponata; plakata, fotografija, notnih izdanja, gramofonskih ploča, novinskih članaka, nagrada i osobnih stvari te niz Multimedijalnih instalacija  prava su poslastica za sve ljubitelje Mr. Morgena, ali i  zanimljiv prikaz života pjevačke zvijezde iz nekih drugih, “galantnih” vremena, za one mlađe.

Autori izložbe Vesna Leiner, Maja Šojat - Bikić i Boris Mašić uz izložbu su pripremili i opsežan dvojezični katalog s cd - om sa 14 najpopularnijih Robićevih pjesama.

Želite prijaviti greške?