Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETEK TVRDI:

Za kante pišu radne naloge, ali ih ne prazne

Skupštinski je zastupnik na konferenciju donio i rekvizite
Patrik Macek/PIXSELL
18.04.2018.
u 17:54

Zastupniku nije jasno zašto se to radi ako je cijena ista i ako se kanta ne isprazni, a u Holdingu kažu da na izmišljotine ne žele gubiti vrijeme

U radnim nalozima stoji da je bila ispražnjena deset puta u tri mjeseca, a ona nikada nije bila odvezena na lokaciju, nikada napunjena smećem, pa samim time ni ispražnjena – pokazujući kantu koju je donio na konferenciju za novinare, skupštinski zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska zapitao se zašto je Čistoći potrebno da naloge piše iako posao nije obavljen, a prema ugovoru cijena usluge ionako ostaje ista, prazni li se kanta ili ne. Slučaj koji je naveo, kako je objasnio, iz šireg je centra grada i radi se o pravnoj osobi koja je sklopila ugovor s Čistoćom, a upravo od pravnih osoba Holdingova podružnica ostvaruje 26,1 posto svog prihoda.

Grad Zagreb odlučio je uslugu naplaćivati prema veličini spremnika i broju odvoza bez obzira na to je li to nekome potrebno ili ne, što je usluga na štetu građana – rekao je Petek koji je izrazio i bojazan za privatizaciju Čistoće, a istaknuo je i kako će nastaviti postavljati pitanja o ovoj, ali i drugim temama “jer je to njegova zastupnička dužnost i obveza bez obzira na dobivene prijetnje ili moguće tužbe od Holdinga”. Podsjetio je i da mu Čistoća nije odgovorila na pitanja koja je postavio još 4. travnja, a i na nizak prihod od prodaje odvojeno prikupljenog otpada, koji za plastiku iznosi 2,25 kuna dnevno po zelenom otoku. Iz Holdinga su pak poručili da im je jasno zašto zastupnik Petek želi medijsku pozornost i da “oni imaju važnijeg posla oko otpada”.

– Ne želimo gubiti vrijeme na komentiranje izmišljotina – rekli su kratko.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:07 19.04.2018.

Pokušat ću reći, mada se nema što, sve je već stotine puta rečeno! Građani su sigurno primijetili da se recimo trava "kosi i po deset puta godišnje" mada je u propisu "tri puta"! Zapravo se desilo da je to valjdaa krenulo od Bandića, ali nisam siguran, da se pražnjenje kontejnera sa tri puta na tjedan, pretvorilo u dva puta i od tada je grad prljav da je to strašno, pun smeća, koje je više pored nego u kontejnerima? Nagledali smo se po novinama, na Facebooku, prepune kante, čak recikliran papir, plastika i miješani otpad, koji bi zatim završili u istom kamionu? Da stvar ne bude jednostavna, nered je i nakon očišćenih i nemarno pobacanih kontejnera! Zato što bi se bar jednom mjesečno isti morali dobrano oprati i raskužiti? Ako bolje pogledate zbog pranja svaki kontejner ima rupu na dnu, koja služi da se voda nakon pranja iscijedi! No, u ovom Zagrebačkom slučaju, rupa služi za ulazak velikog broja štakora u kontejnere, da se dobrano najedu? To su Vam dragi moji građani poveliki "kapitalci" štakorske vrste "cestovni štakor vulgaris", od kojega bježe i divlje mačke, kojih je također ne mali broj? Svrake i vrane su poseban slučaj! Dok nekome ne iskopaju oči i ne plati se ogromna kazna od strane Grada Zagreba, ništa se neće učiniti protiv tih opasnih ptica, naročito u vrijeme gnjezđenja! Zar je tako teško, da se na par desetaka punktova gdje se vrane zadržavaju, baciti na pod vatrogasnim šmrkovima poludovršena gnijezda i vrane će nakon opetovanih rušenja staništa same odletjeti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije