Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič

Žestoko će ovaj vikend biti na Brijačnici, a tu su i bogate Filmske mutacije

Kawasaki 3P
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
19.01.2018.
u 10:50

Kawasaki 3P, Partibrejkersi i Vlatko Stefanovski samo su dio ekipe koja svira u Boćarskom domu

Red koncerata, red izložbi, red odličnih filmova, red smijeha... Za svakoga ponešto može se pronaći ovog hladnog siječanjskog vikenda, kada će Boćarski dom ludim ritmovima ugrijati najjača imena rock-scene. Na treće izdanje Brijačnice dolaze, između ostalih, Partibrejkersi, M.O.R.T., Vlatko Stefanovski trio i Kawasaki 3P.

Dvije hard-rock večeri pripremaju i u Bikers Beer Factoryju, a za ljubitelje malo sporijih ritmova u Jazz & Cabaret klubu Kontesa nastupaju Jasna Bilušić & New Deal. Oni koji će radije odabrati velike ekrane mogu u Kinoteku, gdje se prikazuju filmovi iz opusa Woodyja Allena, a Europa ugošćuje Bacače sjenke i njihov projekt "Froom" u sklopu kojeg je više od 600 mališana snimilo pedesetak filmova. U kinu Europa prikazuje se i film za djecu "Tomka i njegovi prijatelji", dok je za tinejdžere idealan odabir svečana pedeseta izvedba predstave "D(n)o dna" u produkciji Teatra Tirena, koja gostuje u Maloj sceni.*

Treće izdanje popularnog festivala

Najjača imena rock-scene zatrest će danas i sutra Boćarski dom, gdje se održava treće izdanje popularnog festivala Brijačnica. Prva će pred zagrebačku publiku večeras u 20.15 sati izići grupa Rizol, nakon koje slijedi The Miceks, novi bend poznatog gitarista Alena Kraljića. Zatim će svoje hitove izvesti Artan Lili, a potom pozornicu preuzima belgijski indie rock-bend Intergalactic Lovers. Glavne su zvijezde prve večeri beogradski Partibrejkersi i sinjski M.O.R.T. Subotnje ludilo započet će zagrebački bend Sfumato, a poslije njih redom sviraju Slow Motion Suicide, She Loves Pablo i Antenat. Ovogodišnju će Brijačnicu zatvoriti Vlatko Stefanovski trio i Kawasaki 3P.

Jazz u kontesi

U Jazz & Cabaret klubu Kontesa večeras nastupaju Jasna Bilušić & New Deal. Uz poznatu glumicu i jazz pjevačicu sviraju Saša Nestorović na saksofonu, Saša Borovec na kontrabasu, Marko Bertić na gitari i Salih Sadiković na bubnjevima.

Tomka i prijatelji

"Tomka i njegovi prijatelji" dječji je film albanske redateljice Xhanfize Keko koji se u nedjelju u 16 sati prikazuje u kinu Europa u sklopu "Filmskih mutacija: Festivala nevidljivog filma". Projekciji prethodi razgovor o filmu.

Pedeseto D(n)o dna

Svečana pedeseta izvedba predstave "D(n)o dna" održat će se danas u podne u kazalištu Mala scena. Riječ je o predstavi za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, a izvodi ga Teatar Tirena. Ulaznica je 35 kuna.

Predavanje o Bukovcu

Alex Kidson, slavni engleski povjesničar umjetnosti i stručnjak za rano englesko i viktorijansko slikarstvo, stiže u Klovićeve dvore. Večeras u 19 sati održat će predavanje "Vlaho Bukovac i njegovi engleski pokrovitelji".

Woody Allen u Kinoteci

Kultnu komediju "Casino Royal" iz 1967. godine možete gledati sutra od 20 sati u Kinoteci. Riječ je o parodiji špijunskog žanra, a prikazuje se u sklopu "ponavljanja gradiva" iz opusa Woodyja Allena. Za ulaznicu treba izdvojiti 15 kuna. 

Besplatno u BBF-u

Energična hard-rock svirka benda Bon Johnny na rasporedu je večeras u 23 sata u klubu Bikers Beer Factory na Savskoj 150. Sutra u isto vrijeme stiže Kill In Manjaro koji njeguje žestok zvuk baziran na rocku 90-ih. Ulaz je besplatan.

Siročad u Šenoinoj 11 

Mlada umjetnica Marija Matić, studentica treće godine Akademije likovnih umjetnosti, predstavlja se izložbom autoportreta, kolaža i crteža nazvanom "Siročad". Otvara se večeras u 19 sati u Galeriji "Academia moderna" u Šenoinoj 11. 

Instalacija za zimu

"Instalacija za zimu" naziv je izložbe zagrebačkog umjetnika Predraga Pavića koja se otvara večeras u 20 sati u "Galeriji na katu" Kulturno-informativnog centra u Preradovićevoj 5. Priprema se i prigodni performans.

Ništa bez smijeha

Marina Orsag, Miranda Lončar, Martina Ipša i Vlatka Mifka komičarke su koje nastupaju na ženskoj večeri u Studiju smijeha. Tematski show u stand-up klubu u Hebrangovoj 10 na rasporedu je sutra u 20.30. 

Žene u glazbi

U povodu 95. obljetnice smrti Dore Pejačević, večeras u 19.30 u svečanoj dvorani barokne palače Hrvatskog povijesnog muzeja održava se koncert "Žene u glazbi". Sviraju violinistica Đana Kahriman i pijanistica Ivana Jelača.

Froom produkcija

Pedesetak eksperimentalnih, igranih, dokumentarnih i animiranih filmova koje je lani na "Froomu" snimilo 600 mališana prikazuju se sutra u 11 sati u Europi. Riječ je o filmskome programu koji od 2012. organiziraju Bacači sjenke.

Pogledajte i galeriju 5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

Kawasaki 3P
1/33
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije