Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardić školarcima

'Sigurnost djece mora nam biti na prvom mjestu'

bernardić u školi
Stjepan Bubalo/VLM
03.09.2012.
u 18:20

Moramo koristiti svaku priliku i pomagati tamo gdje je to najpotrebnije. Svaki odgovoran čovjek mora pridonositi stvaranju društva jednakih mogućnosti, poručio je predsjednik Gradske skupštine

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić u povodu početka nove školske godine posjetio je zagrebačke osnovnoškolce, posebno prvašiće koji su danas po prvi put zasjeli u školske klupe. Obišao je Osnovnu školu Nad lipom, jednu od najstarijih škola u Republici Hrvatskoj za odgojno–obrazovni rad s učenicima s intelektualnim teškoćama u razvoju, te školu Pavleka Miškine, gdje je zajedno s djelatnicima prometne policije još jednom upozorio učenike i vozače na oprez u prometu.

− Posebno je važno upozoriti vozače da u blizini škola smanje brzinu i paze na naše najmlađe sudionike u prometu. Od danas je na zagrebačkim ulicama 58.381 učenik osnovnih škola, od čega 7.480 prvašića, pa nam njihova sigurnost mora biti na prvom mjestu − poručio je Bernardić. U susretu s prvašićima u Osnovnoj školi Pavleka Miškine odgovarao je na upite djece o pravilima ponašanja u prometu te ih je zamolio da se koriste pješačkim stazama i da cestu obvezno prelaze samo kada je zeleno svjetlo na semaforu.

Ravnateljica OŠ Nad lipom Đurđica Ivančić pohvalila je odličnu suradnju s Vijećem gradske četvrti Črnomerec koje se založilo za uređenje škole u kojoj su učenici dobili obnovljenu športsku dvoranu. Bernardić se zahvalio i djelatnicima škole i roditeljima na naporima koje ulažu u stvaranje pravednijeg i boljeg društva.

− Moramo koristiti svaku priliku i pomagati tamo gdje je to najpotrebnije. Svaki odgovoran čovjek mora pridonositi stvaranju društva jednakih mogućnosti − kazao je Bernardić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije