Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema otmičara djece?

Policija: Neutemeljene su dojave o otmičarima u crnom kombiju

policija
Boris Šćitar/PIXSELL
27.10.2011.
u 09:25

Policija je zamolila ravnatelje škola da na diskretan način upozore djecu o komuniciranju s nepoznatim osobama.

Četiri dojave o "crnom kombiju" u istočnom dijelu Zagrebačke županije iz kojega su, prema navodima tamošnje djece i žitelja, posljednjih dana vrbovali slatkišima maloljetnike radi otmica, policija drži neutemeljenima.
Provedena je opsežna provjera svih navoda, kao i dostupnog videomaterijala s lokacija gdje su se navodno pojavila sporna vozila, ali od ukupno sedam dojava, četiri su bile neutemeljene, a za tri će danas biti obavljena obrada, objasnila je Jelena Bikić, glasnogovornica PUZ-a.

Istaknula je da su dvije dojave zabilježene na području Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline, a jedna na području Črnomerca.
Nakon zaprimljenih dojava policijski su službenici obavili obavijesne razgovore te pregled videomaterijala.

Odvest će te crni kombi!
– U četiri slučaja utemeljenost navedenih dojava nije utvrđena, dok su tri dojave zaprimljene danas i po njima se još uvijek postupa – ističe policijska glasnogovornica.
Inače, prvu dojavu policija je zaprimila na području Vrbovca od pedagoginje jedne škole kojoj su se obratila djeca. Utvrđeno je da je jednu od učenica večer prije zaustavila starija žena koja joj je htjela gatati. Kako djevojčica to nije htjela, počela se udaljavati od žene, a prema izjavi djevojčice žena joj je uzviknula da će „doći crni kombi i odvest je“. Djevojčica je to ispričala prijateljima koji su dalje prepričali djeci u školi.

Upozoriti djecu na opasnost
Policija je zamolila ravnatelje škola istočnog dijela županije da na diskretan način upozore djecu o komuniciranju s nepoznatim osobama. No, u jednoj osnovnoj školi obavijest djeci prenesena je putem knjige obavijesti o navedenom događaju u Vrbovcu.
Nakon toga na području Dugog Sela zaprimljene su dvije dojave, a radilo se o učenicima koji pohađaju upravo školu u kojoj je čitana obavijest, objasnili su iz policije. U oba slučaja policija je obavila razgovore s djecom, roditeljima i građanima koji žive ili su se zatekli na lokacijama koje su djeca navela kao lokacije gdje su im prišle nepoznate osobe s vozilom. No, navodi djece nisu potvrđeni.
U slučaju dojave na području Sv. Ivana Zeline također nije utvrđena utemeljenost. Vozilo koje se navodilo kao uočeno da "vrbuje" učenike nije zamijećeno na videosnimci.  

Komentara 6

CH
chemica
10:31 27.10.2011.

Super. Policija u akciji zbog dječje mašte.

DU
Deleted user
14:15 27.10.2011.

Ovdje su i organizirali javna pogubljenja na licu mjesta, a sve zbog dječje mašte i novinarskog profita..

KO
korisnik13
15:23 27.10.2011.

Gdje su svi što su još jučer tu vikali što se ništa ne poduzima . Samo njima za informaciju pored O.Š. Vrbovec gdje se dogodio incident sa babom gatarom stvarno vozi se crni kombi !!!!!!!!!!!!!!! Već godinama !!!!!!!!!!!!!!!! U vlasništvuu komunalnog poduzeča . Pogrebnički .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije