Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečano otvorenje

Plenković i Bandić upalili adventsku svijeću na Manduševcu

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
02.12.2017.
u 18:52

Osmi po redu Advent u Zagrebu trajat će od 2. prosinca do 7. siječnja, a tradicionalno počinje paljenjem prve adventske svijeće na vijencu oko Manduševca na Trgu bana Jelačića

"Advent u Zagrebu" svečano je u subotu otvoren paljenjem prve adventske svijeće koju su na Trgu bana Jelačića zajedno upalili hrvatski premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na otvorenju su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar turizma Gari Cappelli te brojni Zagrepčani i njihovi gosti.

U 18 sati svečano će  biti otvoren i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.

1/7

Nakon što su zapalili svijeće, do Ledenog parka pješice su se uputili premijer, gradonačelnik, predsjednik Sabora i ministar turizma.  

Advent u Zagrebu dva puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination.

Riječ je o jednoj od najvažnijih turističko-kulturnih manifestacija za zagrebački i hrvatski turizam, koja bogatim programom želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj.

Osmi po redu Advent u Zagrebu trajat će od 2. prosinca do 7. siječnja, a tradicionalno počinje paljenjem prve adventske svijeće na vijencu oko Manduševca na Trgu bana Jelačića.

Priprema se 300 različitih događaja.

Komentara 7

MU
Muncimir
19:00 02.12.2017.

A kad su otišli još je vonjalo po sumporu ...

SI
siskic
19:58 02.12.2017.

koju svijeću banderas poali..... odatle treba bjegati.

VI
Vito
09:21 04.12.2017.

Plenković i Bandić upalili adventsku svijeću na Manduševcu Osmi po redu Advent u Zagrebu trajat će od 2. prosinca do 7. siječnja ::: Nevjernicima ću kopirati pojam "advent" iz Wikipedije = Došašće ili advent (lat. adventus = dolazak) je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Ujedno je početak crkvene godine (osim kod istočnih vjernika, kojima počinje 1. rujna). U zapadnom kršćanstvu, došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca na Badnjak. U Rimokatoličkoj Crkvi, u došašću, prevladava ljubičasta boja u liturgiji. Čitaju se prikladni tekstovi iz Biblije. __ Totalni kreteni mogu Došašće produžiti dulje od 24. prosinca. __ I tome se radovati kako se vidi na slici uz naslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije