Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzela gradski ured

Lederer na čelu kulture: Jesu li većina u Skupštini i Dinamo bili jezičac na vagi

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
02.06.2018.
u 15:01

Od četiri kandidatkinje, povjerenstvo je izabralo članicu stranke Neovisni za Hrvatsku, u kojoj je i Zlatko Hasanbegović, bivši joj šef.

Četiri kandidatkinje, jedna pobjednica. Gradski ured za kulturu od jučer vodi Ana Lederer, publicistkinja, teatrologinja i prva intendantica zagrebačkog HNK.

Povjerenstvo je tako odlučilo, govore nam u Gradu, a unatoč tome što to nismo ni pitali, odmah dodali: “Nema veze sa skupštinskom većinom ako to mislite.”

Nije ni posve čudno što je obrana stigla i prije “napada” jer se od ožujka, otkad je natječaj za pročelnika za kulturu raspisan, nagađalo tko će doći na njegovo čelo. I to sve zbog činjenice da je upravo Ana Lederer među pet skupštinskih zastupnika, iz redova Neovisnih za Hrvatsku, koji su gradonačelniku Milanu Bandiću nužni za većinu u gradskom parlamentu. A upravo je svom, sad stranačkom kolegi Zlatku Hasanbegoviću Ana Lederer bila zamjenica kad je on bio ministar kulture, što joj je, doznajemo u Gradu, uz ostale kvalifikacije išlo u prilog za novu poziciju. Ona sama nije željela komentirati svoje prve poteze ili eventualni izbor novih suradnika u uredu koji je dosad vodio Tedi Lušetić, već nas je zamolila da se čujemo tijekom sljedećeg tjedna.

– Stvarno mi je gužva danas, u procesu sam primopredaje, prvi je dan – ispričala se nova pročelnica Gradskog ureda za kulturu, čije ime od jučer i službeno stoji na internetskim stranicama Grada. Podsjetimo, između četiri kandidatkinje koje su se za poziciju prve žene gradske kulture prijavile bila je i književnica Milana Vuković Runjić, inače skupštinska zastupnica Stranke rada i solidarnosti. Ona, rekla je, odabirom kolegice Lederer nimalo nije razočarana.

– Mislim da svakome mora biti jasno, kad se javi na javni natječaj, da posao može ili ne mora dobiti – iskrena je bila Vuković Runjić, koja je odbacila i sve teorije da je mjesto popunjeno na ovaj način kako bi se održala skupštinska većina. Šupljikavo je to razmišljanje, kaže.

– Površan je to pogled na stvari. Gradonačelnik je već prije rekao da nije nužno da na čelu gradskih ureda budu ljudi iz njegove stranke i to je jedan od razloga zašto ja i jesam uz njega – rekla je književnica. Na imenovanje Ane Lederer, s druge strane, reagirao je Most, u kojem smatraju da je Bandić upravo dodjelom pozicije u kulturi Neovisne za Hrvatsku natjerao da na posljednjoj sjednici Skupštine povuku svoj prijedlog kojim se protive preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub Dinamo u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori.

– Gradonačelnik je opet pokazao da je mir za Mamićevu maksimirsku vrhušku i njihove mutne planove spreman platiti čak i dragocjenom pročelničkom pozicijom – poručili su iz Mosta, pa dodali kako je to samo nastavak Bandićeve politike koja je rezultirala potpunom devastacijom zagrebačkog sporta.

Komentara 13

Avatar babas
babas
20:11 02.06.2018.

Ana Lederer je odličan izbor,pa ona je bila desna ruka ministra doktora Zlatka Hasanbegovića. Vrlo stručna i sposobna gospođa!

OO
onako_ovlaš
12:30 03.06.2018.

m.vuković runjić će svisnuti,ono je atak na nju i njenu trivijalnu osobnost

MA
Masnica3
15:52 03.06.2018.

Glupost što bi gospođa Vuković bila razočarana kad nije ni došla na testiranje a u natječaju piše da osoba koja ne dođe na testrianje se smatra da je odustala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije