Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nošen vjetrovima

Iznad Turopolja je dim šumskih požara s drugog kraja svijeta

Dim
Miljenko Milanović/Cityportal.hr
23.08.2017.
u 18:41

Ogromna količina dima koju su ti požari proizveli uspjela je, nošena globalnim visinskim vjetrovima, “preživjeti” put sa sjevernoameričkog kontinenta preko Atlantskog oceana skroz do Turopolja!

Možda ste tijekom posljednja tri dana primijetili kako vedro nebo nije baš plavo već je nekakvo bljedunjavo, ‘isprano’ i sivkasto. Na djelu ovoga puta nije pustinjska prašina koju nam ponekad donose jugozapadni vjetrovi iz sjeverne Afrike – riječ je o dimu golemih šumskih požara koji su tijekom kolovoza gorjeli u divljinama Kanade, kažu prognostičari Crometea, prenosi cityportal.hr.

“Zvuči pomalo nestvarno, ali tako je: ogromna količina dima koju su ti požari proizveli uspjela je, nošena globalnim visinskim vjetrovima, “preživjeti” put sa sjevernoameričkog kontinenta preko Atlantskog oceana skroz do naših krajeva Europe. Potvrđuju to satelitske snimke EUMETSAT-a i NASA-ina mjerenja koncentracije aerosola u atmosferi, a na tu je pojavu upozorila i Državna meteorološka služba Republike Mađarske”, istaknuli su prognostičari.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar maxist
maxist
21:57 23.08.2017.

turopoljske povlastice, da udišu dim uvoznih požara....

Avatar botoksmanija
botoksmanija
10:39 24.08.2017.

Cuj gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije