Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE UDRUŽENJA HRVATSKIH ARHITEKATA

Ekipi iz 3LHD–a i rekonstrukciji starog kina Urania nagrada za najbolji projekt

Na Kvatriću - Objekt izgrađen 1939. godine od lani im je studio
Foto: Jure Živković
10.03.2020.
u 08:44

– Stara je Urania jedno od mnogih kina izgrađenih početkom 20. stoljeća u urbanim blokovima zagrebačkog Donjeg grada. Iako podignuta 1939., cijela je struktura vrlo dobro očuvana – kažu u 3LHD–u.

U objekt su se tek uselili, a već su za njegovo uređenje dobili najprestižnije priznanje arhitektonske struke.

Timu iz 3LHD–a Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo je godišnju nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, i to za projekt rekonstrukcije starog kina Urania, koji je danas njihov studio.

Dio svog novog ureda na Kvaternikovu trgu otvorili su i za javnost, s obzirom na to da su uredili i poseban “Urania – prostor kreacije”, mjesto na kojem nastoje umjetnost, kulturu, arhitekturu, dizajn i ostale kreativne struke približiti širem krugu ljudi izložbama, predavanjima i sličnim događanjima.

– Stara je Urania jedno od mnogih kina izgrađenih početkom 20. stoljeća u urbanim blokovima zagrebačkog Donjeg grada. Iako podignuta 1939., cijela je struktura vrlo dobro očuvana – kažu u 3LHD–u.

Za projekt je zaslužan tim od devetero ljudi, kojem su na čelu i vlasnici Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak i Paula Kukuljica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije