Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA ISPLATIVOST

Zabrinjavajuće brojke? U Splitu na vrhuncu sezone skoro 600 slobodnih apartmana

apartmani
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
04.07.2019.
u 12:21

Mnogi se okreću iznajmljivanju bez papira, a općepoznato je da velik broj legalnih iznajmljivača otvoreno tvrdi da nikada ne bi prijavilo susjeda koji radi "na crno".

Sezona je počela, a, na prvi pogled zabrinjavajući, broj slobodnih apartmana u Splitu još jučer je bio prilično velik.

Na Bookingu se je moglo pronaći 599 slobodnih apartmana u splitskom području. Cijene su se kretale od 281 kune do vrtoglavih 11.229 kuna po noćenju. Kako objašnjava Slobodna Dalmacija, ove visoke cijene nisu realne već su način na koji poslodavci ne žele iznajmiti smještaj, jer je vjerojatno zauzet, pa tako tjeraju potencijalne goste. Moglo se je pronaći 13 apartmana do 360 kuna, 314 po cijeni od 360 do 730 kuna, od 730 kuna do 1100 kuna je bilo 231 apartman, a do 1400 i skuplje od toga je bilo ukupno 145 apartmana.

Dok je nekima odlična godina, drugi nisu u istim situacijama. Najčešće najgore prolaze oni koji su tek digli kredit i izašli iz svojih domova kako bi iznajmili turistima, a vrlo često je to na kraju neisplativo dok podmire sve dugove poput plaće čistačicama i troškove podstanarstva. Ako poslodavci sve sami rade, imaju veću mogućnost zarade. Mnogi se okreću iznajmljivanju bez papira, a kako piše Slobodna Dalmacija, općepoznato je da velik broj legalnih iznajmljivača otvoreno tvrdi da nikada ne bi prijavilo susjeda koji radi "na crno".

 

Ključne riječi

Komentara 4

SV
SveJeUzalud
07:42 06.07.2019.

...treba zatvoriti sav privatni turizam i prisiliti državu da se ne miješa u ono što nezna...

MO
modovisisajteMaraschino
12:41 04.07.2019.

stvar je da je veliki podbačaj rezervacija preko turističkih agencija. privatne rezervacije su puno bolje ali tu ovisi o samoj reklami. konkretan primjer otok Krk. iznajmljuju se 3 apartmana (legalno, da ne bude zabune), za sada nijedna rezervacija preko agencija, privatnim rezervacijama popunjeno do pred kraj 8. mjeseca. do sada svake godine više od pola rezervacija je išlo preko agencija.

SV
SveJeUzalud
04:22 06.07.2019.

....sve što je država dotakla to je propalo......posljednji izvor dohodaka je načet.....još malo pa nestalo.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije