Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA LOBIRA PROTIV

Za dva dana usvaja se Rezolucija o Srebrenici: Neutemeljene su tvrdnje Srbije o kolektivizaciji krivnje

21.05.2024.
u 16:56

Prvi amandman glasi da je kaznena odgovornost prema međunarodnom pravu za zločin genocida individualizirana i ne može se pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini ili zajednici u cjelini. Tuime je jasno definirano da je odgovornost za genocid individualna čime se želi protivnicima rezolucije, koji tvrde da će Rezolucija stigmatizirato Srbiju i Republiku Srpsku, izbiti taj argument za njeno odbijanje.

Komentara 14

AS
Asirijac
19:19 21.05.2024.

Vama je istina samo ono - sto vam se svidja! Za zapad je ono - sto im je interes. Rusi su se morali pojaviti - prosto ih traze, traze nekog da ih opameti jer kompas su davno izgubili.

BO
BosnauSrcu
19:07 21.05.2024.

Od 190 drzava 2/3 je 130 drzava.. Znaci mora 130 drzava da glasa za, da bi se usvojila rezolucija.. Od tih 190 drzava 5 nema pravo glasa zbog ranijih sranja koje su pravili. Imamo Srb, Madjare, Ruse, Kineze, Iran, Slovake, UAE, Saudice, i slicne njima koji su rekli odma ne. A imamo dosta onih poput Moldavije, Kazahstana, Nikagave, Argentine, Brazila koji ce biti suzdrzani i nece glasati uopste.. Sanse su 30% da ce se usvojiti i 70% da nece..

B2
bordon 2
10:55 22.05.2024.

Zašto sad rezolucija o genocidu u Srebrenici? Pa zato što su vlasti u Srbiji i tzv. Republici Srpskoj ponovno počeli sa ratnohuškačkom retorikom kao i 90-ih. I još gore od toga samo su pojam Velika Srbija zamjenili pojmom Srpski Svet. A glavni glasnogovornik srpskog sveta Aleksandar Vulin. Znači pola Bosne, dio Hrvatske, Crna Gora, Makedonija i Kosovo - to je taj srpski svet. Dodik se toliko osilio da nemilice pljuje po Zapadu (SAD i Njemačka posebno na udaru). Malo im Rusi kasne ali su oni sigurni u njih dok Vučić ispod stola lifra oružije Ukrajini. Ali umjesto Rusa prije će im stići rezolucija. Oni koji su desetljećima za druge govorili da su genocidni doživjeli su to da će dobiti rezoluciju o genocidu. Što je karma. Čudo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije