Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Vukovar i Bač potpisali sporazum o prijateljstvu i suradnji

'SLAVONIJA  09.06.2011. VUKOVAR - vukovarski Vodotoranj i danas podsjeca na brojne ratne ratne  Branimir Bradaric/Vecernji list'
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
25.10.2011.
u 13:46

Ovo je poslije našega povratka vjerojatno najvažniji događaj u Vukovaru zadnjih godina, rekao je Sabo

Predsjednik vojvođanske općine Bač Tomislav Bogunović i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo potpisali su jučer sporazum o prijateljstvu i suradnji.

– Ovo je poslije našega povratka vjerojatno najvažniji događaj u Vukovaru zadnjih godina koji će odličnu suradnju i prijateljstvo Vukovara i Bača učiniti službenim. Pred nama su sada velike mogućnosti koje ćemo znati iskoristiti. Mislim tu prije svega na zajedničke projekte koje ćemo aplicirati prema fondovima EU, a sve s ciljem kvalitetnijeg i boljeg života građana Vukovara i Bača – rekao je Sabo.

Govoreći na svečanosti potpisivanja sporazuma, Bogunović, koji je već 11 godina na čelu općine Bač i uskoro odlazi na neku novu dužnost, rekao je da je ovo njegov najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, ali i da se neće stati na tome.

– Razmišljamo i o gradnji mosta preko Dunava. Ako građani misle da treba više, mi ćemo onda i to napraviti – rekao je Bogunović ističući da Dunav mora spajati građane koji žive na dvjema obalama kako bi konačno normalno živjeli, ali ne zaboravljajući povijest koja nam svima mora biti nauk. U potpisanom sporazumu, čiji je tekst bio i na latinici i na ćirilici, navodi se da i Vukovar i Bač imaju interese za razvijanje kulturnih, gospodarskih i drugih odnosa te da će se zalagati za jačanje prijateljstva i unapređivanje suradnje na svim područjima.

Najavljeno je i da će dvije jedinice lokalne samouprave, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, podržavati aktivnosti poslovnih subjekata radi razvitka turističke, poduzetničke, trgovinske i sajamske suradnje.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
velikazmija
20:48 25.10.2011.

ista partija ista krv neznam di je tu hrvatska žrtva i agresor ponovit će se povijest sabo---bogunović ---- srbi ne staju na pola puta --i opet krv na obe strane -- kad će pamet --

Avatar ivica48
ivica48
08:29 27.10.2011.

i ti si krscanin -pun mrznje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije