Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od deložiranja

Vukićevi ipak vraćeni kući! Kupac nije osigurao prostor za stvari

zadar,deložacija,vukić (1)
Foto: Andrina Luić
1/5
08.11.2012.
u 10:12

Nakon što je policija nasilno odvela Vukićeve, gomila je popljuvala ovršitelja.

Nakon drame koja se od jutra događala u zadarskom naselju Arbanasi zbog deložacije obitelji Vukić iz njihove kuće došlo je do velikog preokreta.

- Deložacija nije provedena po zakonu i mi ćemo noćas spavati pod svojim krovom, rekla nam je uzbuđeno Tina Karađole Vukić, koja je nakon današnje deložacije svoje obitelji od šoka završila u bolnici.

- Istina je, pozlilo mi je, bila sam i na psihijatriji, a kad je suprug došao po mene i rekao mi da su tata i mama doma, nisam mogla vjerovati.

Prema njezinim riječima, ovrhovršitelj Vjekoslav Mitrović, kad je shvatio da nisu ispunjeni svi zakonski uvjeti, odnosno da kupac kuće Blaž Sotlar nije osigurao dovoljno veliko skladište za Vukićeve stvari i ispravnu bravu za vrata, prekinuo je deložaciju i Vukiće vratio doma.

- Moj je otac potpisao izjavu kojom se obvezuje da ćemo u sljedećih 20 dana sami iseliti stvari. Međutim, i tati je pozlilo poslijepodne i mislim da on pojma nema što je potpisao. U svakom slučaju, još 20 dana ostajemo u kući, a to vrijeme iskoristit ćemo da se izborimo za svoje pravo i dokažemo da se sve radilo protuzakonito, dodala je Tina Karađole Vukić.

''Liniću javi se'', ''bando lopovska'', ''ovo je program 21'', ''bravo Ingrid, bravo Kalmeta'', izvikivalo je pred kućom obitelji Vukić 50-ak pripadnika udruge Živi zid, članovi obitelji i susjedi. Svi prilazi glavnoj ulici u Arbanasima blokirani su od 7 sati ujutro, a 50 pripadnika interventne policije priječilo je dolazak stotinama građana i aktivista Živog zida koji su do Zadra potegnuli iz svih dijelova Hrvatske.

Točno u 10 sati pod pratnjom policije službenik Općinskog suda Vjekoslav Mitrović došao je do obitelji Vukić s nalogom da se provede deložacija, nakon čega se čekalo na Boštjana Sotlara koji je najavio da bi na dražbi za 40.000 eura kupio Vukićevu kuću na neviđeno. Ogorčeni prosvjednici napali su te ispljuvali Mitrovića.

Eskalirala je i ljutnja i povici prosvjednika koji su se složno držali za ruke pa je interventna policija počela nasilno razdvajati članove obitelji i prosvjednike.

– Pustite nas na miru, ostavite nas – čuli su se povici iz ljutite gomile koji su se miješali sa sve glasnijim plačem i jecajima članova obitelji Vukić. Policija je na kraju razdvojila sve članove obitelji pa čak i kćer koja je od šoka i boli pala u nesvijest. Strpala ih je u maricu i odvezla. U nesvijest je pala još jedna osoba, a pomoć joj je pružila ekipa hitne pomoći. Ubrzo su se udaljili i prosvjednici pa je pred kućom Vukićevih sam ostao sudski ovršitelj Vjekoslav Mitrović koji je čekao Sotlara da s njim obavi transakciju.

On se nije pojavio, nego je poslao svog opunomoćenika koji se novinarima nije želio predstaviti, ali je provoditelju ovrhe pokazao dokumente i time započeo postupak ovrhe.

Službeno, 21 osoba je privedena jer su unatoč upozorenju policije pružali pasivan otpor. Nitko nije lakše ni teže ozlijeđen, a svi privedeni sada su na policijskoj obradi. Potvrdio je to Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Doznali smo i da je kćeri Vukićevih pomoć pružena u bolnici te da joj se stanje poboljšava.

>>'Nude nam ulicu i pučku kuhinju! Nama koji smo radili i bili pošteni'

Komentara 278

BA
barbarosa
10:39 08.11.2012.

nekuzim. covjek je platio 40,000 eura i sad je njegovo sto ovi imaju jos radit unutra???? kako netko moze zivijet negdje sto nije njegovo???

OM
omer
10:44 08.11.2012.

--malilimun- -malo bolje pročitaj tekst pa češ vidjeti koji je to plan i kad su se zadužili i ostali bez svega, to je plan tristo bogatih obiteji, a ostali roblje.

DU
Deleted user
10:30 08.11.2012.

plan 21 yeaah wright....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije