Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog izjava ministra

Vilim Ribić napustio sjednicu mirenja između MZOS-a i sindikata znanosti

Vilim Ribić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
15.05.2014.
u 19:00

– Proces mirenja je kolektivni radni spor, a ministar se trudi prikazati ga svima kao individualni spor s Ribićem – navode u priopćenju

Današnju sjednicu mirenja između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja odmah na početku napustio je predsjednik tog sindikata Vilim Ribić, priopćio je sindikat.

Ribić, koji je svoje ovlaštenje prenio na prof. dr. sc. Igora Radeku, ministru i miriteljici, gđi Lisičar, objasnio da su razlog takvog postupka jučerašnje grube i neistinite izjave ministra, koji je ponovno, bez ikakve osnove, optužio gospodina Ribića da šteti nacionalnim interesima zato što organizira štrajk, prijeti urušavanjem sustava visokog školstva i znanosti te poziva druge sindikate u štrajk, navodi Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja u priopćenju.

Ribić je, dodaju, još jednom upozorio da odluke Sindikata ne donosi pojedinac, već tijela Sindikata, i da je neutemeljeno personificirati odluke cijele organizacije s osobom i likom jedne osobe. 

– Proces mirenja je kolektivni radni spor, a ministar se trudi prikazati ga svima kao individualni spor s Ribićem. S obzirom na to da ministar širi takve interpretacije, Vilim Ribić nije htio biti prepreka uspješnom okončanju mirovnog procesa, ali niti izlika ministru za eventualni neuspjeh mirenja, pa ga je napustio – navode u priopćenju. 

>> Ribić: Linićeva smjena došla prekasno. Matijašević: Bio je jedan od najjačih aduta Vlade

>> 'Linić neće biračima reći istinu jer onda vjerojatno ne bi glasovali za SDP'

Komentara 7

RI
riche35
07:39 16.05.2014.

A ti u privatnom, baš me zanima gdje bi ti djeca išla u školu, gdje bi ti išao u bolnice i tko bi se brinuo za održavanje sustava tako da ti u svom privatnom sektoru možeš biti totalna neznalica koja nema pojma šta se oko njega događa! Ne damo da nam uništavaju školstvo! Podrška Ribiću!

MB
mintz_bon
07:49 16.05.2014.

Ovi na vlasti uništit će obrazovanje do kraja. Treba im pružiti otpor i podržati sve one koji se bore za budućnost naše djece!!!

OL
olrajt
19:54 15.05.2014.

Nije mi jasno kako i zbog čega su neki sindikati potpisali Kolektivni ugovor nakon svega što je ovaj ministar Jovanović napravio školstvu, te učiteljima i profesorima?Nadam se da Ribić neče posustati!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije