Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prizor kao iz ratnih filmova

VIDEO Opaka američka zvijer krenula izravno na ruski oklopnjak: Pogledajte tko je izvukao deblji kraj

Screenshot/X
11.06.2024.
u 10:22

Ukrajinska vojska navela je jučer u priopćenju kako je Rusija pretrpjela 269 žrtava u posljednja 24 sata dodajući da je Ukrajina uništila dva borbena oklopna vozila i dva topnička sustava duž ovog dijela bojišnice.

Amerikanci su Ukrajini donirali više od 300 Bradleya, a sada je ukrajinska 47. mehanizirana brigada objavila snimku bliske borbe Bradleya i ruskog oklopnog transportera. Prema navodima Ukrajinaca, snimka je nastala u blizini grada Povrovska na istoku Ukrajine. Na snimci se vidi kako Bradley i ruski transporter BTR-82A voze jedan prema drugome i pritom pucaju. Na snimci se vidi kako se dimi iz ruskog transportera, a u jednom trenutku iz vozila ispada jedan vojnik. Nedugo nakon toga vozilo je stalo.

"Ovaj oklopni transporter koji vidite na snimci upao je u naselje. Ekipa Bradleya morala je odmah reagirati", napisali su iz ukrajinske brigade, javlja Newsweek. Pišu kako nisu mogli neovisno provjeriti snimku, no i da su se obratili ruskom ministarstvu obrane za komentar. Većina najintenzivnijih borbi u više od dvije godine rata u Ukrajini odvijala se na istoku zemlje. Sukobi istočno od Povrovska, ključnog grada za obranu Ukrajine u tom području, 'epicentar" su borbi, objavila je 47. mehanizirana brigada krajem prošlog tjedna.

Ukrajinska vojska navela je jučer u priopćenju kako je Rusija pretrpjela 269 žrtava u posljednja 24 sata dodajući da je Ukrajina uništila dva borbena oklopna vozila i dva topnička sustava duž ovog dijela bojišnice. Ruski tenk, oklopno vozilo i još dva topnička sustava oštećeni su, navele su oružane snage Kijeva.

VEZANI ČLANCI

Ukrajinska brigada navela je prošlog petka kako Rusija ima "ogromne rezerve ljudstva" i može "brzo nadoknaditi njihove teške gubitke i baciti ih natrag u bitku" dodajući da njeni borci zadržavaju "najmanje tri" ruske brigade.

"Borbe ne prestaju ni na trenutak", poručili su iz brigade.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da su ruske trupe zauzele "povoljnije položaje" u nekoliko naselja u Donjecku, uključujući selo Karlivka, jugoistočno od Pokrovska. Ruske trupe proteklog dana "odbile su" pet ukrajinskih protunapada duž ovog dijela bojišnice, uključujući akcije 47. mehanizirane brigade, priopćila je Moskva.

U borbama istočno od Pokrovska Ukrajina je prošlog dana izgubila 345 boraca, četiri oklopna borbena vozila, uključujući dva Bradleya, nekoliko topničkih sustava i dva kamioneta, objavila je Rusija u operativnom izvještaju.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar zong
zong
12:58 11.06.2024.

Prvo, ovaj snimak je izerzen maksimalno a drugo, star je barem jedno tri do četiri dana. Barem sam ga ja gledao i to cijeloga još za vikend. Kako mogu primijetiti izrezan je tako da je propagandno korektan strani koju Hrvatska podržava. Koga istina zanima ima čitav video gdje se vidi kako rusi napuštaju BTR i zauzimaju položaj i kako tri člana posade također napuštaju Bradley koji par sek. poslije biva dokrajčen topničkom vatrom rusa, rekao bih. U najmanju ruku su jednako prošli s tim da su Rusi ipak to naselje zauzeli.

SE
Serengeti
12:24 11.06.2024.

Hrabar potez Rusa. Upali su tek tako u selo i krenuli direktno na jače oklopno vozilo. Koliko vidimo ukrajinski Bradley je pobjegao, a ruski vojnici ostali u selu. Ukrajinski vojnici bježe iako su u oklopljenom vozilu. Da su naši vojnici bili takve kukavice 90-tih nikad ne bi oslobodili Hrvatsku.

Avatar Provokator1
Provokator1
10:49 11.06.2024.

''Ovaj oklopni transporter koji vidi te na snimci, upao je u nasilje''..... kakvo ? Obiteljsko ? Vršnjačko ? Baš čudno s obzirom da je nazočio procesiji mira i ljubavi a ne u ratnim operacijama. Ne znam fakat tko prevodi a još manje da li itko lektorira ove članke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije