Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo u turskoj

VIDEO Nakon 22 sata iz ruševina izvučen trogodišnji dječak

spašavanje
Foto: Twitter/Screenshot
1/9
07.02.2023.
u 08:07

Iz ruševina zgrade u Kahramanmarasu izvučena je i 24-godišnjakinja koja je punih 27 sati provela ispod srušene građevine

Međunarodne spasilačke misije pristižu u Tursku i Siriju nakon što je jedan od najsnažnijih potresa ostavio velik broj mrtvih koji raste iz sata u sat. Tisuće je ozlijeđenih i nepoznat broj zarobljenih u ruševinama. Deseci naknadnih potresa srušili su cijele stambene blokove u Turskoj. Spasioci po hladnoći pokušavaju spasiti ljude ispod ruševina.

Kako javlja Guardian, jutros je iz ruševina srušene zgrade u Kahramanmarasu izvučena 24-godišnja Rumeysa Yalcinkaya. Ona je punih 27 sati provela ispod ruševina. Također, mediji javljaju o spašavanju trogodišnjeg dječaka iz ruševina u Malatyi. Internetom se šire snimke spašavanja. 

Podsjetimo, prvi potres magnitude 7,8 dogodio se u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su deseci slabijih potresa, a jučer prijepodne, također na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan potres magnitude 7,5.

Video: Drugi razorni udar u Turskoj tijekom javljanja uživo, novinar potrčao pomoći majci s djecom

Broj poginulih u dva razorna potresa koji su u ponedjeljak pogodili južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju porastao je u utorak. Brojke stradalih rastu iz sata u sat. Potresi su za sobom ostavili na tisuće ozlijeđenih ljudi kao i onih koji su ostali bez krova nad glavom jer su sravnjeni sa zemljom cijeli stambeni blokovi.

spašavanje
1/35

Hladno vrijeme ometalo je u noći na utorak spasitelje u potrazi za preživjelima. Zarobljeni pod ruševinama zapomagali su u pomoć dok je rodbina poginulih tugovala za svojim voljenima. Prvi potres magnitude 7,8 dogodio se u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su deseci slabijih potresa, a prijepodne, također na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan magnitude 7,5.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mixy
08:26 07.02.2023.

Svako ko piše da se ovo Turcima desilo zbog nekakve karme neka dobro pogleda ovaj video pa ako posle toga može da pogleda sebe u oči možda i oseti makar malo kajanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije