Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. lička regata

Veslačka regata uz kanjon rijeke Like uz tamburice, grah, fiš i kotlić

Foto: Iva Vidović/VLM
1/10
20.06.2010.
u 17:06

Natjecatelji koji su se danima pripremali za utrku, četiri četverca te tri dvojca u kanuima, sretno su stigli na cilj, vidno premoreni nakon veslanja osam kilometara duge rute.

Unatoč najavama kiše i olujnoga nevremena, nebo se osmjehnulo organizatorima četvrte po redu ličke regate koja je u subotu okupila par stotina znatiželjnika na obalama rijeke Like.

Uz lovačku kućicu, tik uz kanjon 78 kilometara duge rijeke, uz grah s kobasicom, fiš i kotlić, posjetiteljima je najmanje bilo bitno tko je pobjednik veslačke regate.

No, natjecatelji koji su se danima pripremali za utrku, četiri četverca te tri dvojca u kanuima, sretno su stigli na cilj, vidno premoreni nakon veslanja osam kilometara duge rute.

Ipak, pobjedu su u klasi četverci drugu godinu za redom odnjeli Gospićani, odnosno četverac "GS express" koji su rutu odveslali za 50 minuta, a slijedili su ih sugrađani "Gusari s Novčice", dok je treće mjesto pripalo lokalnim Perušićanima, četvercu "Stari tuljani".

Kod dvojaca, pobjedu su odnijeli "Bizare club", a slijedili su ih sa nekoliko minuta zaostatka "Wind Fuckersi" te "Bumbo i Stipe".

Četvrta regata, koja je u Perušiću gotovo postala tradicijom, organizirana je uz pokroviteljstvo općine Perušić te Turističke zajednice Perušić na čelu s Katarinom Milković.

Za cjelodnevnu zabavu bio je zadužen tamburaški sastav Plitvički bećari, a zabavu do kasno u noć predvodio je bend Vivak.

Komentara 15

OB
-obrisani-
07:26 21.06.2010.

Ama koji mi to magarci lupaju minuse!? Da li su uopšte shvatili moju kritiku ili mi daju minuse samo zato što pišem ekavski? Ako je regata lička valjda onda treba da sve, uključujući i prateće programe, gde spada i jelovnik, bude autentično ličko. Fiš paprikaš je autentično dunavsko jelo i sa Likom ima taman toliko veze kao i pura s mlincima.

OB
-obrisani-
15:38 21.06.2010.

bravo majstore! vidim koliki je tvoj domet..osim nešto uvreda i dječjih forica ništa o čemu bi se dalo s tobom raspravljati..jedino si dobro napisao da si seljačina

OB
-obrisani-
14:14 21.06.2010.

pa lijepo ti piše da su spremali fiš...i što tebi nije jasno? sad ne bi trebali spremati nešto što nije autohtono? ni sol nije lička pa su je koristili...posjeti koji put liku i uživaj u hrvatskim specijalitetima..naći ćeš tamo i morske ribe i čobanca, tuku s mlincima, čak i ćevape s lukom i ajvarom..ajmo to zabranit jer nije ličko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije