Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Uhitili staricu jer joj je u životu nedostajalo uzbuđenja

Starici tijekom cijele “operacije” nije silazio smiješak s lica, a kasnije je utvrdila da joj je bilo prelijepo
25. ožujka 2019. u 08:46 2 komentara 623 prikaza
Foto: REUTERS

Iako je doživjela čak 104 godine, Anne Brokenbrow ne može se pohvaliti da joj je život bio ispunjen uzbuđenjima i adrenalinom. Ova umirovljena kućanica koja već godinama živi u jednom domu umirovljenika u Bristolu, u jugozapadnom dijelu Velike Britanije, poželjela je bar malo iskusiti čari “života na rubu”.

Aerodrom u Moskvi, ilustracija RUSIJA Nevjerojatno: Gol se pokušao ukrcati na zrakoplov jer je tako 'aerodinamičniji'

Napisala je to i u svojoj želji za 2019. godinu, običaju po kojemu svi stanovnici doma navode svoje skrivene i nikada ostvarene želje. Napisala je da bi htjela biti bar jednom uhićena, samo da osjeti kako je to biti s druge strane zakona.

Ovu poruku vidjeli su i zaposlenici doma koji su potom došli u kontakt s lokalnom policijskom postajom s namjerom da ih zamole da bakicu bar na nekoliko minuta “strpaju iza rešetaka”. Naravno, ovaj pripremni dio uhićenja morao je biti odigran u tajnosti kako Anne ne bi doznala što joj se sprema. Kako nije bilo stvarnog razloga za uhićenje 104-godišnje starice, policajci su tražili odobrenje svojeg ministarstva, a želja im je ispunjena. Formalan razlog uhićenja, koje je provedeno “prema svim pravilima struke, ali bez primjene sile, palice ili elektrošokera”, je uhićenje jer je Anne Brokenbrow izvanredna, poštena građanka.

Migrant otkriven ispod autobusa na liniji Sarajevo-Ljubljana Incident u BiH U autobusu nestalo zraka, a onda je vozač pronašao nešto nevjerojatno

U petak se prema staračkom domu sjatila policijska patrola s jednom policajkom i dvojicom policajaca, koji su potom ušli u dom i potražili bakicu. Kada su je locirali, stavili su joj, ne stežući ih previše, lisičine na ruke i potom je na kolicima odgurali do svojeg vozila, pomogli joj da uđe i uz sirene i rotacije odvezli je u postaju. Tamo je na trenutak smještena u ćeliju, a potom je izvučena i odvedena na kolače. Nedugo potom vraćena je u dom. Samoj starici tijekom cijele “operacije” nije silazio smiješak s lica, a kasnije je utvrdila da joj je bilo prelijepo.

>> Pogledajte video: Putnica izbačena iz aviona - Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

Koronavirus Italija
NAŠ DOPISNIK SVJEDOČI KAOSU U ITALIJI
‘Ovdje se događa nešto čudno, virus je možda mutirao’
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
  • miyamoto:

    Nisu to dobro napravili ove godine. Trebali su je prvo locirati, potom uhititi a onda transferirati. Inace sve najbolje starosnim penzionerima

  • Oblivion:

    Bez veze, trebali bakici staviti kilu marice pod jastuk, pa da specijalci upadnu u punoj spremi