Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE TRAJALO TRI GODINE

U obiteljsku grobnicu u Sisku pokopali njima nepoznatu ženu: Slučaj završio na sudu

Osijek: Gužve na grobljima povodom blagdana Svi sveti
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/3
31.01.2024.
u 23:49

“Čak su nam nudili drugu grobnicu i predlagali da tatu ekshumiramo i premjestimo ga tamo”, kazao je na sudu jedan od sinova

Na groblju u Sisku u grobnici jedne obitelji tri je godine bila pokopana njima nepoznata žena. Zbog pogrešnog ukopa, Gradsko groblje Viktorovac mora vlasnicima grobnice isplatiti šest tisuća eura odštete.

Troje članova obitelji podnijelo je tužbu. Nakon što je njihov otac i suprug preminuo 2019. godine, platili su dva grobna mjesta i pokopali ga na desnu stranu. U lipnju iduće godine doznali su da je na lijevoj strani pokopana nepoznata žena. Uprava groblja tada je odbila premjestiti pokopanu ženu, navodi N1

“Čak su nam nudili drugu grobnicu i predlagali da tatu ekshumiramo i premjestimo ga tamo”, kazao je na sudu jedan od sinova.

VEZANI ČLANCI:

“Dobili smo pismo uprave groblja u kojem su nam se ispričali i najavili da će riješiti situaciju, no prolazile su godine bez da su išta napravili. Zato se moja baka jednom posvađala s obitelji te žene kada su se na Sve Svete susreli na groblju. Baka je zaprijetila da će lopatom iskopati tu ženu, bila je uzrujana, a i mene je sve to jako uzrujavalo”, naveo je drugi sin.

Sud je zaključio da su Gradska groblja pogriješila te kako su njihovom nepažnjom obitelji prouzročeni su tuga, uzrujanost i nelagoda. Tijelo žene je ekshumirano te joj je pronađeno novo posljednje počivalište. Presuda nije pravomoćna i obje strane imaju pravo na nju uložiti žalbu.

Komentara 1

NO
Nordik
01:44 01.02.2024.

Nered, nered... u svim segmentima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije