Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINEZI U IMOTSKOM

Tetovirao sam 'Za dom spremni', a sad me deportiraju iz moje Hrvatske!

imotski
Foto: Tino Jurić/Pixsell
08.02.2019.
u 10:30

Kinez priveden zbog zabranjenih pozdrava u Hrvatsku je došao samo zbog ustaša

Sze Yat Lung, 43-godišnji bivši profesor kineskog jezika iz Hong Konga već tri mjeseca živi u okolici Imotskog sa 16 godina mlađim prijateljem Nikom Changom, koji se preimenovao zbog euforične ljubavi prema Kranjčaru. Intrigantan dvojac u Hrvatskoj nije pronašao stalni posao, a povremeno konobare i sakupljaju policijske kazne zbog vikanja ustaških parola. Dok je Yat Lung u pritvoru zbog pozdravljanja maloljetnika s 'ajmo, ajmo ustaše', nešto oprezniji Niko razgovarao je s novinarkom Slobodne Dalmacije i pokazao joj svoju 'Za Dom Spremni' tetovažu na podlaktici koju je uradio lani u jednom splitskom salonu.

Sigurno se pitate što je ovog mladog Kineza koji tvrdi da je 'ustaša rođena na krivome mjestu u krivo vrijeme' navelo na ovakve radikalne činove?

'U Imotski smo došli isključivo zbog ustaša. Ovdje je osnova ideologije kako je Hrvatska postala nezavisna od Jugoslavije. Došli smo vidjeti kako ustaše zapravo izgledaju. Neki se ovdje nazivaju ustašama, a nisu ubojice, već obični ljudi koji vole Hrvatsku. Živim u Hong Kongu. Kroz povijest smo bili britanska kolonija. Sad smo, rekao bih, kineska kolonija. Ideja je slična. Kina i Hong Kong kao Jugoslavija i Hrvatska. Prije smo imali slobodu govora, mogli smo što smo htjeli, ali sada Kina sve kontrolira. Šalju nam Kineze u Hong Kong. Ne dopuštaju nam da govorimo svoj jezik. Oni govore mandarinski. Uveli su ga u sve škole.Žele ubiti našu kulturu '- izjavio je Niko čije je povijesno političke usporedbe prekinuo povratak Lunga iz pritvora. 

'Izbacili su me! Deportiraju me! Iz moje Hrvatske…' nariče bivši profesor ulazeći u apartman, grabi s kreveta veliku zastavu te izlazi na terasu i počinje pjevati Lijepa naša domovino. Otkazana mu je viza te mora napustiti novu rodnu grudu u roku od deset dana.

'Ma znam ja zakone. Znam ja. Ali samo dizanje desnice je ilegalno! A kako ću se ja kontrolirati ako mene netko tako pozdravi, moram mu uzvratiti, jače je od mene…'- rekao je Lung naglasivši da u Kini to stalno radi i nema nikakvih problema. Lang je 'ustaša od devedesprve', a ovu je ideologiju prigrlio iz sličnih razloga kao Niko. Ovaj neobični Kinez također mrzi Srbe koje naziva 'agresorima' koji se još uvijek nisu ispričali zbog onog što su 'nam' napravili. 

'Uvijek kažem Ubij Srbina!. I u Hong Kongu. Vičemo na tribinama'- dodao je- 'Ne mrzim ja ljude po boji kože ili vjeroispovijesti. Ja sam desničar. Ponosno to kažem. Right winger. Desno. Desno, desno'.

U slučaju novog rata u Hrvatskoj svakako možemo računati na nove kineske snage. Lung je već spreman te 'ne smije i ne želi zaboraviti prošlost'. Intervju je završio pjesmom o Anti Gotovini, ali na mnoga pitanja još uvijek nemamo odgovor

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 26

TR
tramontana
12:25 08.02.2019.

Zašto tiraju čovika, koji voli i poštuje ovu zemlju A ja bi mu z a dišpet priporučija da istetovira Dražu i da se onda javi Pupiju. Dobiti će i penziju, ako bude tija.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
13:05 08.02.2019.

Hahahahaha, svijet je velik ima svacega. Onda na ova dva Kineza Ustase dodje sigurno jos dvjesto Kineza koji vole i podrzaju slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Super.

Avatar Adolf
Adolf
11:50 08.02.2019.

Gdje god se okreneš naiđeš na luđake. I što to kome smeta što je on tetovirao na svoju kožu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije