Naslovnica Vijesti Hrvatska

Taksist u Zadru htio 15 kilometara vožnje naplatiti 600 kuna

Radikalan primjer varanja gostiju dogodio se na zadarskom području prije nekoliko tjedna kada je jedan zadarski taksist turistima iz Belgije za 15-ak kilometara umjesto najviše 150 kuna pokušao naplatiti nevjerojatnih 600 kuna!?
13. lipnja 2010. u 19:00 62 komentara 16 prikaza
taksi
Foto: Arhiv VL

Malo pivo 33 kune, sladoled 21 kunu, trešnje 35 kuna... Čini se da tu nije ni približno kraj visokim cijenama. Među onima koje će zadavati glavobolje turistima cijene su prijevoza taksijem.

Taksi u Zadru – kocka


Radikalan primjer varanja gostiju dogodio se na zadarskom području prije nekoliko tjedna kada je jedan zadarski taksist turistima iz Belgije za 15-ak kilometara umjesto najviše 150 kuna pokušao naplatiti nevjerojatnih 600 kuna!? Belgijci potpomognuti iznajmljivačem u kojeg su odsjeli na kraju su uspjeli cijenu spustiti na tristotinjak kuna. Grad Zadar je naime dopustio maksimalnu cijenu taksi usluge od 40 kuna za prvih pet i deset kuna za svaki slijedeći kilometar, a pojavom novog taksi koncesionara otprije oko dva mjeseca cijena je za prvih pet kilometara vožnje taksijem prepolovljena. Na cijenu od 20 kuna novog koncesionara “stari” taksisti odgovorili su sa 19 kuna za prvih pet kilometara, a dio ih je pak ostao i na 40. To znači da u Zadru vožnju taksijem plaćate ovisno o tome na koje taksiste naletite.

U Dubrovniku su cijene još drakonskije. Start je 25 kuna, prijeđeni kilometar osam kuna, sat vremena čekanja 80 kuna. Po dvije kune plaća se prtljaga (jedan komad). Od Zračne luke Čilipi do ulaza u stari grad cijena je minimalno 200 kuna.

U Zagrebu najpovoljnije?!

Od Luke (gdje pristaju kruzeri) do istog tog ulaza u stari grad – 70 kn (udaljenost maksimalno 4 km). U Zagrebu su cijene taksija koje su, inače, prilično visoke, u sezoni među najnižima. Tako start stoji 19 kuna, a svaki prijeđeni kilometar sedam kuna. Cijena je od centra Zagreba do zagrebačkog aerodroma 140 kuna.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • -obrisani-:

  *Nije ista odgovornost ako u autu vozite: Ucenika, studenta, radnika, penzionera ili nekog bogatog tajkuna. *Treba taj cjenovni prilagoditi prema odgovornosti koju taxista ima prema putniku,poslu. *Zamislite da taksista prikoci a putnik fudbaler u autu povrijedi nogu i ne mogne ... prikaži još!e sutnuti loptu citav dan a to kosta 1 milijun €.

 • ac.i.de,:

  Pa samim tim što je iz zadra govori dovoljno, većih lopova, prevaranata, kriminalaca od dalmatinaca nema na kugli zemaljskoj !

 • Avatar neugodan
  neugodan:

  ############# Taksisti su najveci olos u svakome drustvu u svim zemljama. To je neosporna cinjenica!!! I zato bi radije umro na cesti nego toj bagri dao i 1kn za prijevoz. #############