Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO NISU IZUZETI IZ OBITELJI?

Što smo naučili iz slučaja Zavadlav: 'Svima je pouka da se uvijek poduzimaju mjere u interesu djece'

28.10.2023.
u 22:59

Kako je moguće da iz obitelji koja je godinama bila sustavno praćena dobijemo Filipa, trostrukog ubojicu, i dvojicu braće narkomana?

Komentara 14

KU
Kujttim
23:07 28.10.2023.

Moguće je iz razloga jer je taj sustav socijalnog rada birokratiziran, nestručan i formaliziran. To je otprilike slično kao kada zatvorski sustav pusti silovatelja ili pedofila na slobodni vikend, a on, po zakonu, opet siluje. I nikome ništa. Ili kad se dogodi femicid jer je dugogodišnji obiteljski nasilnik procijenjen kao bezopasan.

DR
Draconic5
23:19 28.10.2023.

I tako Filip dobije 40 godina. Dečko nije svoj, od nikoga nije dobio pomoć, i sutkinja zaključi da je ubio bez povoda. Em te živote.

DU
Deleted user
06:28 29.10.2023.

"Što smo naučili iz slučaja Zavadlav": a ja bih nadodao i iz visine kazne Zavadlavu? Da je posao sa proizvodnjom i prodajom narkotika najsigurniji posao, jer čak i država drastično kažnjava one koji ometaju odvijanje tog oosla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije