Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi detalji

Obrat u 'slučaju maturalac': Tek u hotelu shvatili da 3 učenika nedostaju?!

Getty Images
27.09.2018.
u 21:20

Drugo pitanje postavila je i profesorica Pear razrednici Šimić: Je li točno da ste došli iz diska i tek onda shvatili da vam fale tri učenika?

Nedavni slučaj s ekskurzije kada je majka iz Makarske morala po sina u Prag zbog neprimjerenog ponašanja sada je dobila neobičan nastavak.

Naime, prošli tjedan održana je sjednica Nastavničkog vijeća, a možda najzanimljivija točka dnevnog reda bio je i izvještaj s ekskurzije. Izvještaj je podnijela i Marinela Bušelić koja je ispričala o putovanju u Grčkoj. Rekla je kako su djeca zbog štrajka brodara morala ostati dan dulje i kako im je agencija osigurala smještaj. Mihaela Pear djecu je vodila u Prag i Krakov i kao voditeljica ekskurzije zalagala se da se pijanog maturanta vrati doma.

Do obrata dolazi kada Nada Šimić, razrednica učenika, koja je navodno pokušala uvjeriti Pear da se pričeka do jutra kako bi se učenik otrijeznio pred svim je kolegama postavila pitanje: Je li točno da je maturant ostavio mobitel kod profesorice i pratiteljice iz agencije, i to na njihov prijedlog, prenosi Slobodna Dalmacija.

Maturantima je navodno tijekom noćnog izlaska u diskoteci predloženo da ostave mobitele kod profesorice Pear i pratiteljice iz agencije Živanović. Mnogi učenici su se oglušili na ovo, no spomenuti maturant to je učinio i pretjeravši s alkoholom udaljio se od diskoteke te se nikome nije mogao javiti jer je naravno bez mobitela.

Drugo pitanje postavila je i profesorica Pear razrednici Šimić: Je li točno da ste došli iz diska i tek onda shvatili da vam fale tri učenika?

Kažnjeni maturant udaljio se s još dvoje učenika, nisu bili zajedno, a kako su ova dvojica imali mobitele potraga je za njima uspješno završila, no nesretni maturant koji je poslušao prijedlog spomenute profesorice Pear nađen je tek u jutarnjim satima, a navodno se uključila i policija.

Uopće nije upitno koliko su ekskurzije stresne za profesore koji idu s njima, kolika je to odgovornost i briga i nema sumnje u to da je voditeljica postupila prema pravilniku, no izjava koja je izrečena na Nastavničkom vijeću kako je tek u hotelu zamijećeno da nedostaju tri učenika otvara pitanja.

Nada Šimić, razrednica učenika koji je vraćen doma, i čija je majka platila 900 kuna za svoju povratnu kartu i 455 kuna za sinovu iz Praga, a koja je inzistirala na pojašnjenju incidenta s ekskurzije, pita se je li moguće da se dogodio takav propust.

- Zbilja je teško povjerovati da su se zatvorila vrata autobusa i da je autobus krenuo, a da u njemu nisu bili svi učenici - komentirala je za "Kroniku" Šimić.

>> Pogledajte video što joj se dogodilo kada je pijana pokušavala naručiti piće

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
09:04 28.09.2018.

A kaj je trebala napraviti: pustiti ostale normalne učenike čekati ili voziti s njima satim autobusom naokolo da pokuša naći pijanu budalu??? Svi to mladi se .urče kak su odrasli i kak sve mogu sami: zakaj tu ne preuzmu odgovornost za svoja djela a ne sve prebaciti na profesora? Nedavno sam razgovarao s prijateljem čija kći bi trebala ići na maturalac ali vjerojatno neće od toga biti ništa jer niti jedan profesor neće ići s tim razredom! Ne bi ni ja.....

TO
tonimohave
21:57 27.09.2018.

A ca moraju ici

NO
nogogaz
21:28 27.09.2018.

Balkanci u civilizaciji. A još su gori mladi izraelski zidovi kad dođu u EU...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije