Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Vukovaru

Robert Horvat: Htio sam samo pomoći svome prijatelju koji je ležao u krvi

robert horvat
Foto: Branimir Bradarić
1/2
13.11.2013.
u 17:13

Gledao sam Darka kojemu je išla krv iz glave, nosa, usta… Policajac me i dalje nije puštao i tada sam ga udario. Nisam ga želio ozljediti, tvrdi Horvat

U incidentu koji se u utorak dogodio ispred Policijske postaje Vukovar teške ozljede, radi kojih je hitno prevezen u KBC Osijek, zadobio je Darko Pajčić (40). U istom tom incidentu lakše tjelesne ozljede zadobio je policajac koji je Pajčića i njegova prijatelja Roberta Horvata (40) spriječio da oštete ili skinu postavljenu dvojezičnu ploču za zgradu policije.

Horvatu je oko sat vremena nakon privođenja pozlilo te je pozvana i Hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu. U međuvremenu je predan pritvorskom nadzorniku i Državnom odvjetništvu gdje je ispitan i potom pušten. – Strašno je sve ovo i poslije svega se zaista psihički loše osjećam. Darko Pajčić i ja došli smo razbiti dvojezičnu ploču na policiji kamenjem koje smo donijeli. Kada smo došli pred zgradu policije, tamo nije bilo nikoga. Dok smo to činili, taj je policajac s druge strane odjednom došao, zgrabio Darka i nabio ga glavom uz zid.

Potom je Darko pao na pločnik i udario tjemenom glave o pod. Ostao je ležati na tlu, a glava mu je bil u krvi, kaže Horvat prisjećajući se događaja od jučer. Dodaje i da mu je krenuo pomoći, ali da mu to isti policajac nije dopuštao nego ga je vukao nazad govoreći da će mu pomoći Hitna pomoć.

– Gledao sam Darka kojemu je išla krv iz glave, nosa, usta… Policajac me i dalje nije puštao i tada sam ga udario. Nisam ga želio ozlijediti, ali vidio sam da nema drugog načina da pomognem prijatelju. Policajac me je pustio, odmakao se i izvadio pištolj na mene. Ja sam prišao Darku, okrenuo ga na bok i izvadio jezik da se ne uguši, kaže Horvat dodajući da je u međuvremenu izišlo još 15-ak policajaca koji su bili u šoku, ali isto tako ništa nisu činili da pomognu čovjeku koji leži na tlu. Kaže i kako ga je jedan od njih uhvatio, počeo vući prema unutrašnjosti policijske postaje, od čega ima i ozljede na vratu.

– Imam otekline po vratu, bole me rebra, ali me ipak najviše boli što mi nisu dopustili da pomognem prijatelju. I dalje se ne osjećam dobro pa sam i danas išao kod liječnika. Imam napukli kralježak i radi toga slijedi crvena prijava. Tužit ću policajca koji me uhvatio za vrat i počeo daviti – istaknuo je Horvat. Tvrdi i da postoje svjedoci koji će svjedočiti na sudu s obzirom na to da će i on i Pajčić tužiti policiju i policajce koji su intervenirali.

– Istina je da smo imali alkohola u krvi. Kod mene je izmjeren 0,31 promil. Međutim, iako smo bili alkoholizirani, zar su morali intervenirati tako da su nas zamalo ubili. Došli smo razbiti ploču, ali nismo nikoga ni fizički ugrožavali niti verbalno vrijeđali. Ako je grijeh što sam policajca udario i pomogao prijatelju da se ne uguši dok je ležao na tlu, onda ću i odgovarati za to – zaključio je Horvat.

Komentara 14

DU
Deleted user
17:48 13.11.2013.

Roberte, grijeh može biti samo to što tom žandaru nisi vratio istom mjerom jer on je (i njemu slični) pogrešna osoba u svetom mjestu i još uz to u službi u kojoj ne bi smjeo biti. Hrvatska policija nikad nee bi hrv. branitelja prebijanjem poslala u komu to mogu učiniti samo u hrv. policiji od Kukurikavaca instalirani njihovi milicajci i njihovi suradnici žandari

ZA
Zagrepcanka
17:36 13.11.2013.

Ma dajte prestanite silovati cijelu Hrvatsku, a da i ne spominjem jadan Vukovar - sa tim dvojezicnim plocama! DOSTA JE!

DE
Dejan10
18:39 13.11.2013.

A zasto vi to nazivate incidentom. Jel to sto je potekla hrvatska krv od strane policajaca koji su abolirani cetnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije