Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pupovac u Karlovcu:

Velika i moćna stranka pokušava destabilizirati SDSS u Hrvatskoj, ali neće uspjeti

milorad pupovac
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/6
02.11.2015.
u 21:00

Milorad Pupovac kazao je kako su oni koji su izišli iz SDSS-a, a najviše ih je u Karlovačkoj županiji, to napravili pod prijetnjama i ucjenama, te kako su Ljubojević i Milaković 'pobunu' dogovarali ranije

-Poručujem biračima da ne posvećuju pažnju onima koji žele naštetiti SDSS-u i drugim srpskim institucijama. Stranka će ostati jaka kao što smo i sada jaki, a oni kojim s nama više ne žele, neće biti jaki, koliko god im pomagala jaka politička stranka, doduše jača od SDSS-a - kazao je Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a i drugi čovjek stranke na predstavljanju 12. izborne liste za srpsku manjinu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Na toj je listi troje ljudi; Mile Horvat koji zastupa Slavoniju, Milorad Pupovac za središnju Hrvatsku, te Mirko Rašković za Dalmaciju i Liku.
SDSS, uvjeren je Pupovac, osvojit će četiri mandata; tri sa 12. izborne liste, a zahvaljujući preferencijalnom glasovanju, Pupovac je uvjeren da će četvrtog kolegu u Saboru dobiti sa SDP-ove liste za 6. izbornu jedinicu.

- Tamo je na 14. mjestu naš kolega Boris Milošević, aktualni zamjenik ministra uprave koji ima mogućnost, zahvaljujući preferencijalnim glasovima, doći u Sabor. Birači osim njega, mogu birati predstavnike SDSS-a sa 12. izborne liste ukoliko na izborima zatraže manjinski listić i to tražimo naše birače. U Saboru ćemo pomoći da srpska zajednica ojača, da bude bolje predstavljena u Saboru i Hrvatskoj: Srpska zajednica želi srediti odnose s okolinom u kojoj živi, imati jači politički utjecaj kako bi mogli raditi na dobrobit srpske zajednice - kazao je Pupovac.
Za svoje donedavne kolege koji su u zadnjih tjedan dana napustili SDSS u Plaškom, Vojniću, Karlovcu, te Ogulinu i Vukovaru, a nakon izbacivanja Siniše Ljubojevića iz stranke, kazao je kako su nagovoreni i u dogovoru sa velikom strankom koja ima veliki politički utjecaj u Hrvatskoj i koja će nakon izbora morati pregovarati i sa SDSS-om oko formiranja vlasti. Upitan misli li na HDZ, Pupovac je rekao da je dovoljno rekao, te da će o detaljima tog 'dogovora' govoriti nakon izbora.

- Većina koja je izišla iz SDSS-a napravila je to iz straha, izloženi su prijetnjama, ucjenama, ta im velika stranka prijetnjama zagađuje život. Većina i ne zna da je uvučena u to i većina će se nakon izbora vratiti SDSS-u. A na njihove optužbe na moj račun da opstruiram dobrobit Srba mi je ispod časti i odgovarati. Znam da smo svi bili na skupštini prije formiranja listi i znam što smo dogovorili. I oni su pristali na to, a nakon toga su odlučili ići svojim putem, formirati vlastitu samostalnu listu. Tek tada smo shvatili da su tu igru ranije dogovorili. No, ponavljam, većina će se nakon izbora vratiti u stranku, a ostat će usamljena tek jezgra u Ogulinu - dodao je Milorad Pupovac, aludirajući na grad iz kojeg je Siniša Ljubojević, karlovački dožupan koji je izbačen iz SDSS-a jer je sa Srđanom Milakovićem iz Vukovara formirao zajedničku samostalnu listu za predstojeće izbore. 

>>Nezadovoljni Pupovcem i Stanimirovićem: SDSS Vojnića dao kolektivnu ostavku

>>'Vrh SDSS-a eliminira sve one koji misle drugačije'

Komentara 34

Avatar majmunranko
majmunranko
21:08 02.11.2015.

80% Srba glasuje za Milanovića, SDP ima 10 puta više Srba kandidata od Pupovca, 50% ministara u vladi su Srbi, SDP u nekadašnjim četničkim uporištima dobija 99% glasova, a ovaj priča da predstavlja Srbe?

Avatar juricamesko
juricamesko
21:16 02.11.2015.

Pupovac je osoba koja nanosi najviše štete hrvatskim srbima. kada se riješe njega i Stanimirovića te ostalih velikosrpkih ekstremista u vrhu SDSS moći će početi dijalog između srpske zajednice u hrvatskoj i većinskog naroda.

Avatar BratKrešo
BratKrešo
21:26 02.11.2015.

Ne znam za vas, ali ja mu ne vjerujem ni kada 'dobar dan' kaže..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije