Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskokova akcija

Policija objavila detalje uhićenja u Vodnjanu

Zagreb: Policajci u ophodnji
Patrik Macek/PIXSELL
29.06.2022.
u 11:53

Pojašnjavaju i detalje u mreži investitora koji su utjecali na nezakonite radnje i koji su imali najviše koristi od svega s obzirom na to da su izgrađene objekte uglavnom koristili za najam, dijelom i za vlastite potrebe.

O uhićenjima u Vodnjanu i mešetarenju sa zemljištem oglasila se i policija. Osim zlouporabe položaja i ovlasti, uhićenima stavljaju na teret i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je 26 osoba, državljana Hrvatske, Slovenije i Srbije, koje se sumnjiči da su ostvarile protupravnu imovinsku korist od najmanje 4.5 milijuna kuna. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 40-godišnja hrvatska državljanka i 59-godišnji hrvatski državljanin, kao službene osobe jedinice lokalne samouprave na području Istarske županije, koje su bile nadležne za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, u razdoblju od 2014. do 2019. godine, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, izdavali rješenja kojima su objekti nezakonito legalizirani.

- Kaznena djela počinjenja su na poticaj vlasnika nekretnina, a uz pomoć stručnih osoba koje su bile uključene u pripremu dokumentacije potrebne u postupku legalizacije. Kao stručne osobe u počinjenju djela sudjelovali su 74-godišnjak, 55-godišnjak, 44-godišnjak, 35-godišnjak, 40-godišnjakinja i 37-godišnjakinja, sve hrvatski državljani - navode u policiji.

Pojašnjavaju i detalje u mreži investitora koji su utjecali na nezakonite radnje i koji su imali najviše koristi od svega s obzirom na to da su izgrađene objekte uglavnom koristili za najam, dijelom i za vlastite potrebe.

U svojstvu investitora, odnosno vlasnika nezakonito izgrađenih objekata, za kaznena djela osumnjičeno je sedam hrvatskih (65-godišnjak, 55-godišnjak, 54-godišnjak, 53-godišnjak, 52-godišnjak, 56-godišnjakinja i 54-godišnjakinja), deset slovenskih državljana  (57-godišnjak, 53-godišnjak, 44-godišnjak, 40-godišnjak, 35-godišnjak, 73-godišnjakinja, 47-godišnjakinja, dvije 42-godišnjakinje i 41-godišnjakinja) i 56-godišnji državljanin Srbije - pobrojala je policija. I dodala da je u ovom složenom kriminalističkom istraživanja sudjelovalo više od 60 policijskih službenika Policijske uprave istarske i Policijske uprave primorsko-goranske te su na području Pule,  Vodnjana i Delnica izvršene  pretrage osoba, njihovih domova, vozila i poslovnih prostora trgovačkih društava u Puli i Peroju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije