Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ JAKUŠEVEC Mjesni odbor 3 proziva Grad Zabok:

Pogoduje se mještaninu božićnicom od 50.000 kn

12.12.2008.
u 18:17

Grad Zabok “zatvaranjem” potoka pogoduje samo jednom pojedincu u Jakuševcu što je nedopustivo – rekao nam je Stjepan Hajnžić, dopredsjednik mjesnog odbora 3, zadužen za Jakuševec. Smatra da se “zatvaranjem” potoka pogoduje mještaninu, koji je vlasnik zemljišta na obalama toga potoka pokraj kapelice u Jakuševcu.

Zatvaranje potoka
– Grad ulaže u komunalnu gradnju koja nije ni u jednom dokumentu ili programu mjesnog odbora 3 za 2008. niti u planu za 2009. godinu. Koliko smo upoznati, u proračunu za 2009. također nije ušlo ništa značajnije od traženog, a da istodobno u ovom spornom slučaju Poglavarstvo ulaže novac u nešto što je u interesu samo jednog pojedinca Jakuševca jer se potok “zatvara” samo na mjestu na kojme on ima zemljište – dodao je Stjepan Hajnžić.

U Gradu tvrde kako nije riječ o interesu pojedinca nego o interesu svih mještana Jakuševca.

– Riječ je o hitnoj intervenciji koju je Poglavarstvo smatralo prioritetom zbog nesnosna smrada na koji su se žalili mještani. Dakle, ovo nije pogodovanje pojedincu, nego je u interesu svih mještana – rekla nam je Marija Sinković, pročelnica za komunalni sustav. S druge strane, u mjesnom odboru tvrde kako donesena odluka nije u skladu s prioritetima mjesnog odbora te da oni najbolje znaju što je prioritet i interes mještana.

– Ovakvom sam odlukom ogorčen jer istodobno prema našim programima ne možemo ostvariti komunalnu gradnju koja je u interesu svih mještana.

Lijep dar
Ovime je Grad zapravo za Božić darovao 50.000 kuna pojedincu, što je lijepa božićnica – rekao je Tisanić.

Pročelnica ističe kako nije riječ ni o kakvim darovima.

– Grad Zabok uređuje otvorene vodotoke. Na 72. sjednici Gradskog poglavarstva održanoj 14. rujna, donesena je odluka o prioritetima te je zadužen za hitno postavljanje cijevi upravni odjel. Ovdje nije riječ ni o kakvim darovima – kaže M. Sinković. pročelnica za komunalni sustav u Zaboku.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije